Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Hoe u vlekken en slijtage kunt voorkomen op uw vinyl vloer

Vinyl vloeren staan bekend om hun vele voordelen, zeker als u een vloer zoekt die wel tegen een stootje kan. De collectie van ambiant vloeren in vinyl is zeer uitgebreid. Een vinyl vloer van Ambiant is watervast, zeer makkelijk te reinigen en duurzaam, met een gemiddelde levensduur tussen de 10 en 20 jaar, afhankelijk van de kwaliteit waarvoor u kiest. Hoewel vinyl vloeren zeer onderhoudsvriendelijk zijn, moeten ze natuurlijk wel op de juiste manier onderhouden worden. Zo worden vlekken en slijtage voorkomen en blijft de vloer langer mooi.

Slijtage van een vinyl vloer voorkomen

Vinyl vloeren zijn te verkrijgen in verschillende kwaliteitsgradaties. Bij een hoge kwaliteit, zal de vinyl vloer beschikken over een dikkere en sterkere toplaag die beter beschermt tegen slijtage. Toch zijn er een aantal factoren die bijdragen aan een sneller slijtageproces, ondanks de hoge kwaliteit van de vinyl vloer.

Slijtage door vuil en zand

Vuil en zand zijn funest voor vinyl vloeren. Als er met schoenen overheen wordt gelopen gaat het zand schuren tegen de oppervlakte en dat kan op de lange termijn voor beschadigingen zorgen. Het beste is om een mat bij de deur neer te leggen. Bij het voeten vegen blijft het meeste vuil op de mat. Komt er toch nog vuil en zand binnen? Zorg er dan voor dat u het zo snel mogelijk opvangt of stofzuigt.

Slijtage door schoenen met hakken

In vele huishoudens worden de schoenen bij binnenkomst uitgedaan. Draagt u schoenen in huis? Probeer dan niet te vaak met naaldhakken over de vinyl vloer te lopen. Op den duur zorgt dit voor slijtplekken, zeker als de hak van de naaldhak scherp is geworden.

Slijtage door meubels

Meubels die regelmatig worden verzet en daarbij over de vloer schuren, kunnen ook slijtage veroorzaken. Dit is te voorkomen als er onder de poten van tafels, stoelen of bankstellen vloerbeschermers worden geplakt. Dankzij de zachte, wollen onderkant kunnen de meubels zonder schade te veroorzaken op én neer worden geschoven.

Vlekken op een vinyl vloer voorkomen

Om vlekken op een vinyl vloer te voorkomen, is het belangrijk om de vloer met de juiste producten te reinigen. Dweilen is de makkelijkste manier om dit te doen. Het water kan hierbij gemengd worden met allesreiniger, afwasmiddel, soda of azijn. Het is allemaal effectief en zal de vloer niet beschadigen. De veiligste oplossing is speciale vinylreiniger. Ondanks de wat hogere prijs garandeert dit product wel dat uw vloer vlekvrij wordt zonder enig risico te lopen.

Stoomreinigers zijn daarentegen niet geschikt voor vinyl vloeren en ook agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen kunt u het beste vermijden om beschadigingen aan de vloer te voorkomen. Heeft u toch vlekken op uw vinyl vloer gekregen? Met gedenatureerde alcohol verwijdert u inktvlekken, en eventuele lijmvlekken verdwijnen ook zonder problemen dankzij WD – 40.