Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Hoe vind ik een betrouwbare elektricien

betrouwbare elektricien

Ben je op zoek naar een betrouwbare elektricien die na kan gaan of je elektriciteit nog goed is aangelegd en niet is verouderd? Uiteraard is elektriciteit in je huis een belangrijk punt. Zijn de kabels of groepen in de meterkast verouderd, dan kan dit zomaar kortsluiting of brand veroorzaken.  Het is daarom van groot belang dat je een betrouwbare elektricien de elektra laat checken in jouw woning. Maar hoe weet je nu zeker dat je een vakkundige en betrouwbare elektricien hebt? Hieronder meer informatie daarover.

Certificering

Een goede elektricien moet verschillende certificaten en normeringen op zak hebben. Bij Yes-elektricien.nl weet je zeker dat de elektriciens gecertificeerd en vakkundig hun werk zullen uitvoeren en afronden. Je kan diegene ook gerust om zijn certificering vragen. Als hij deze cursussen en scholing netjes heeft voltooid, zal diegene daar ook niet moeilijk over doen. Kijk hierbij vooral naar ISO normeringen of een NEN certificering. 

Lid van een vakvereniging

is een elektricien lid van een vakvereniging? Dan geeft dit jou de zekerheid dat de elektricien betrouwbaar en kundig is. Elektriciens die lid zijn van een vakvereniging moeten hier namelijk regelmatig scholing voor volgen en certificaten halen, ook worden er regelmatig vak trainingen gegeven over de laatste nieuwigheden binnen de sector. Ook mag een elektricien die lid is van een vakvereniging zegels aanbrengen in jouw meterkast om te laten zien dat hij de bevoegdheid heeft om een veilige installatie aan te leggen en indien er kortsluiting of brand ontstaat, je verzekering de schade zal uitkeren indien de zegels nog intact zijn. Tot slot kan een vakvereniging ook een tussenpersoon vormen tussen jou en de elektricien als er problemen zijn, zoals betalingsproblemen of onenigheid over het geleverde werk. De vakvereniging moet hierbij bemiddelen en zorgen voor een oplossing. 

Voldoet een elektricien niet aan de eisen die gesteld zijn door een vakvereniging? Dan zal hij vermoedelijk uit de vakvereniging gezet worden, zodat hij niet langer meer kan aantonen dat hij bij een vakvereniging is aangesloten, wat voor jou ook een hoger risico met zich meebrengt als hij de installatie van de elektriciteit niet op de juiste manier voltooid. Ben jij op zoek naar een elektricien in Deventer? Zoek dan online eens rond naar de mogelijkheden in de directe omgeving.