Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Hoe vind je de beste luchtbevochtiger?

Hoe vind je de beste luchtbevochtiger

Gebruik maken van een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de vochtigheidsgraad in je huis onder controle blijft, maar hoe vind je de beste luchtbevochtiger? Om hier achter te komen, moet je op een aantal dingen letten. Wanneer heb je een eigenlijk luchtbevochtiger nodig? Hoeveel stroom is er in gebruik en op welke plek wil ik de lucht bevochtigen? Met behulp van dit artikel zul je deze vragen kunnen beantwoorden en vervolgens met deze antwoorden opzoek gaan naar de luchtbevochtiger die het beste bij jou past. 

Hoe vind je de beste luchtbevochtiger

Waarom heb ik een luchtbevochtiger nodig?

De luchtvochtigheid in jouw woning dient tussen de 40% en 60% te zitten als je wilt spreken van een gezonde leefomgeving. Als de luchtvochtigheid bij jou lager zit dan 40%, heb je een luchtbevochtiger nodig. Als de lucht te droog is, kan je last krijgen van een droge huid, geïrriteerde ogen, droge neus of keelpijn. De luchtvochtigheid daalt bijvoorbeeld als de verwarming aan staat. Met een luchtbevochtiger zorg je ervoor dat de luchtvochtigheid weer op peil komt. Een lage luchtvochtigheid is niet alleen slecht voor mensen, maar ook voor je meubels bijvoorbeeld. Ook je planten, voorwerpen die zijn gemaakt van hout en sommige muziekinstrumenten hebben voldoende lucht nodig. Door een luchtbevochtiger aan te schaffen, kan je ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid binnenshuis onder controle blijft. Je weet wanneer je een luchtbevochtiger nodig hebt, maar hoe vind je de beste luchtbevochtiger? 

Eigenschappen van verschillende luchtbevochtigers 

Welke oppervlakte en inhoud van een ruimte wil ik bevochtigen? Is je woonkamer 50 vierkante meter, dan zul je ook voor een luchtbevochtiger moeten kiezen met een capaciteit van 50 vierkante meter. Vind je het daarnaast ook belangrijk dat de lucht schoon gemaakt wordt? Dan kun je kiezen voor een luchtbevochtiger met luchtreiniging. Als je geen extra kosten wilt betalen, kun je het beste kiezen voor een luchtbevochtiger met een permanent filter. Je hoeft dan geen extra filters aan te schaffen. Verder verbruiken de meeste luchtbevochtigers over het algemeen minder stroom dan andere huishoudelijke apparaten. Een luchtbevochtiger? Ja dat wil ik!