Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Hörmann roldeuren, een goede keuze?

Hörmann roldeur

Overweeg je om een Hörmann roldeur te kopen, maar wil je eerst weten of dit type garagedeur een goede keuze is? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen we alles over dit type deur en andere soorten garagedeuren.

Hörmann roldeuren in het kort

Een Hörmann roldeur is opgebouwd uit smalle deurpanelen die horizontaal aan elkaar zijn gemonteerd. Tijdens het openen worden de panelen in een opbergbox opgerold die zich recht boven de opening van de garage bevindt.

Een roldeur neemt hierdoor vrijwel geen ruimte in in de garage. Hierdoor is het de perfecte deur voor als je de garage als opslagplaats wilt gebruiken. Daarnaast is de deur ook zeer geschikt voor als je in de stad woont en geen oprit hebt. De deurpanelen worden immers recht naar boven toe geopend waardoor je niet per ongeluk een voorbijganger kunt raken.

Van oudsher werden roldeuren ongeïsoleerd opgeleverd. Tegenwoordig zijn er echter ook geïsoleerde roldeuren te koop. Dat is prettig, gezien de huidige energietarieven behoorlijk hoog zijn. Voor de volledigheid: een garage roldeur is niet te vergelijken met de roldeuren die je tegenkomt in opslagboxen. Dat soort roldeuren zijn een stuk minder sterk en hebben dunnere deurpanelen dan een roldeur voor garages.

Hörmann roldeur

Andere soorten garagedeuren

Naast garage roldeuren zijn er ook andere soorten garagedeuren te koop die het overwegen waard zijn. Het type garagedeur dat het dichtstbij in de buurt van een roldeur komt is de sectionale garagedeur.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren bestaan, net zoals roldeuren, uit deurpanelen die horizontaal aan elkaar vast gemonteerd zijn. De deurpanelen van een sectionaaldeur zijn alleen een stuk breder, waardoor ze niet opgerold kunnen worden. Daarom worden de deurpanelen van een sectionaaldeur onder het plafond in de garage gehangen als je de deur opent.

Sectionaaldeuren zijn greeploos uitgevoerd waardoor ze een strakke uitstraling hebben. Bovendien zijn er vele opties voor wat betreft de afwerking. Zo heb je keuze uit diverse deurmotieven, kleuren en is deur standaard elektrisch bedienbaar. Ook is het mogelijk om een aparte doorloopdeur direct naast het deurblad te laten plaatsen. Ideaal als je even snel met de fiets op pad wilt gaan.

Ontdek het complete aanbod van Hörmann garagedeuren

Naast garage roldeuren en sectionaaldeuren biedt Hörmann diverse andere soorten garagedeuren aan. Denk bijvoorbeeld aan de dubbele openslaande garagedeuren die een uitkomst zijn als je de garage tot een kantoor wilt ombouwen. En er zijn natuurlijk ook nog de klassieke kanteldeuren die van oudsher op vrijwel iedere nieuwbouwwoning werden toegepast. Bekijk het complete aanbod van Hörmann garagedeuren.