Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Isolatie oplossingen

isolatie oplossingen

Optimaliseer uw woning met isolatie oplossingen: spouwmuur-, dak- en vloerisolatie voor een energiezuinige leefomgeving

Er zijn verschillende isolatie oplossingen te benoemen om uw woning duurzamer te maken. Zo kunt u denken aan spouwmuur-, dak en vloerisolatie als isolatie oplossingen. In onderstaande informatieve tekst leest u meer over ‘isolatie oplossingen’. 

isolatie oplossingen

Spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie als isolatie oplossingen
Bovengenoemde isolatie mogelijkheden worden veelal ingezet als isolatie oplossingen. Spouwmuurisolatie helpt bij het dempen van geluid van buitenaf, tocht en bij vochtproblemen. Dakisolatie wordt veelal ingezet, omdat hier veel warmte verloren gaat. Bij vloerisolatie worden problemen als optrekkende kou en vochtproblemen aangepakt. Bij het isoleren van de woning zijn er verschillende materialen die ingezet kunnen worden als isolatie oplossingen. Bij spouwmuurisolatie kunt u denken aan EPS Parels, Knauf Supafil en A + Foam. Bij vloerisolatie kunt u denken aan EPS Parels, Icynene isolatieschuim en PIF-isolatie. Bij dakisolatie kunt u denken aan gespoten of geblazen materiaal. Hierbij wordt er veelal gebruik gemaakt van Icynene isolatieschuim en PIF-isolatie.

Isolatie oplossingen zorgen ervoor dat je energiekosten bespaart. Ook zorgen isolatie oplossingen voor een hoger energielabel en stijgt de waarde van uw woning. Zo blijft de warmte in uw woning in de winter en voelt uw woning koel aan in de zomer. Dit resulteert in een prettig leefklimaat in uw woning.

Wanneer zijn isolatie oplossingen van toepassing?
Isolatie oplossingen kunnen voor zowel nieuwe als oude huizen gelden. Wanneer uw woning vóór 1991 gebouwd is, zijn er over het algemeen veel mogelijkheden om na te isoleren en uw woning te optimaliseren. Ook een nieuwbouwwoning kan geïsoleerd worden. De mogelijkheden tot isoleren kunnen dan bijvoorbeeld door een gespecialiseerd bedrijf bekeken worden. Er zijn alleen maar voordelen te benoemen aan isolatie. 

U kunt zelf ook kleine isolatie oplossingen uitvoeren voor uw woning. Denk hierbij aan het dichtmaken van naden en kieren, het plaatsen van radiator- folie en ventilatie, buisisolatie, tochtwering met deursluiters en raamfolie. Dit in combinatie met isolatie zorgt voor een aangenaam leefklimaat.