Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Isoleren met EPS parels in uw spouwmuur

Zit u ’s avonds op de bank met extra sokken aan en een plaid om uzelf warm te houden? De tocht door het huis tijdens koude dagen eist zijn tol voor uw gezondheid. Dan wordt het hoog tijd om er iets tegen te doen en uw huis goed te isoleren. Om uw spouwmuren te isoleren, kunt u heel goed gebruik maken van EPS parels. Dit is een isolatiemateriaal waar veel voordelen aan zit en die u door een deskundig vakman kunt laten plaatsen.

Wilt u weten wat deze voordelen zijn, voordat u uw spouwmuren laat isoleren met EPS parels? In deze blog vindt u meer informatie over het isolatiemateriaal en wat u kunt doen om comfortabel in een warme woonkamer te vertoeven.

Comfortabel wonen tegen lagere kosten

Als u een manier zoekt om uw huis efficiënt te isoleren, dan maakt u gebruik van EPS parels. Dit zijn kleine bolletjes van 3 tot 6 millimeter groot, gemaakt van polystyreen en ze bestaan voor 98% uit lucht. Dat maakt de EPS parels tot heel licht en tegelijk erg sterk materiaal. Het is een ideale manier om uw spouwmuur te isoleren, omdat de EPS parels lang meegaan en hun werk heel goed doen.

Om meer comfort in huis te krijgen en lagere stookkosten tegen een hoger rendement te betalen, bieden de EPS parels een uitkomst. Niet alleen gaat de temperatuur aanzienlijk omhoog, door te isoleren met EPS parels voelt u minder tocht in huis, blijven muffe geuren minder hangen en ervaart u geen vochtproblemen.

De voordelen van EPS parels

Wilt u uw spouwmuur laten isoleren, dan profiteert u met het gebruik van EPS parels van verschillende voordelen:

  • De kleine bolletjes zijn oersterk en worden op allerlei manieren toegepast. In de water- en wegenbouw als ophoogmateriaal of funderingen zijn de EPS parels goed te gebruiken. Ze zijn licht van gewicht doordat ze bijna helemaal uit lucht bestaan, maar toch zijn ze erg sterk en drukvast.
  • Doordat ze zo sterk zijn, gaan de parels lang mee. Dit maakt de EPS parel tot een milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Bovendien zijn de parels recyclebaar, wat de duurzaamheid van het gebruik verhoogt.
  • Het sterke materiaal maakt dat de EPS parels lang mee. Daarnaast neemt het materiaal geen vocht op, wat bijdraagt aan de lange levensduur. De EPS parels weten het vocht buiten te houden, dus de vochtproblemen dringen uw huis niet binnen.
  • De EPS parels zijn klein van formaat en kunnen alle gaten en kieren in de spouwmuur opvullen. Zo wordt de spouwmuur optimaal geïsoleerd en weet u het rendement van de stookkosten zo hoog mogelijk te houden.

Laat je spouwmuur isoleren met de EPS parels van NIVO Schuil Isolatiezorg

Wilt u niet langer ingepakt op de bank zitten, terwijl de koude tocht langs uw gezicht loopt? Maak het uzelf comfortabel in huis en laat uw spouwmuren isoleren. Met het gebruik van EPS parels ervaart u de vele voordelen in de vorm van warmte en lagere kosten. Als u meer wilt weten van deze vorm van isolatie, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de experts van NIVO Schuil Isolatiezorg. Zij kunnen u adviseren en brengen op deskundige wijze de EPS parels aan in uw spouwmuur.