Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Je droomhuis bouwen

Een huis bouwen en dan met name je droomhuis, is een hele opgave. Er zijn veel dingen die komen kijken bij het bouwen van een huis. Allereerst je hypotheek, daarna de aankoop van een perceel en het inhuren van een architect. Dan komen de aannemers en het lange verbouwen. In dit artikel gaan we kort in op wat je moet weten om een maximale hypotheek te krijgen en hoe je de juiste aannemers vindt voor het project: jouw droomhuis.

Je maximale hypotheek berekenen

Je hypotheek wordt berekend op basis van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk dat je geen schulden hebt als je een maximale hypotheek wilt. Je schulden worden namelijk van je hypotheek afgetrokken als je deze hebt. Weet je niet of je schulden hebt, dan kan je dat bij het BKR vragen. Dit is een organisatie van de regering die bijhoudt of jij iets verschuldigd bent. Ook een nieuwe telefoon heeft meestal een lening en daardoor sta je ook BKR geregistreerd. Betaal je telefoon af, meestal gaat dit om een bedrag tussen de 1500 en 100 euro op basis van hoelang je je abonnement al hebt. De andere factor waarop je maximale hypotheek op wordt gebaseerd is je salaris. Met een salaris van 2500 bruto krijg je minder hypotheek dan een salaris van 5000 euro bruto. Hierdoor zie je ook vaker oudere mensen hun droomhuis bouwen dan jongeren. Bereken je maximale hypotheek op basis van je huidige situatie bij www.hypotheek24.nl.

De juiste aannemers vinden

De juiste aannemers vinden kan een moeilijke klus zijn. Vraag eerst bij familie en vrienden na of zij aannemers in hun kringen hebben. Deze zijn vaak betrouwbaar, omdat het bekende van bekende zijn. Een andere manier om goede aannemers te vinden is door het internet af te speuren voor aannemers bij jouw in de buurt die goede recensies hebben. Maar goede recensies zijn niet de enige manier om erachter te komen of je een goede aannemer hebt. Wanneer een aannemer vage afspraken maakt is dit meestal een rode vlag dat de samenwerking niet vlotjes zal verlopen. Een goede aannemer zal duidelijk zijn over zijn prijzen en zijn afspraken nakomen.