Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Kosten kruipruimte isoleren

isoleren van een kruipruimte

Het isoleren van een kruipruimte kost gemiddeld €13,- tot €45,- per m². De kruipruimte is de ruimte onder de vloer, tussen de bodem en de begane grond van je woning. Door het isoleren van de kruipruimte bespaar je tussen de €120,- en €330,- per jaar op je energierekening. Je investering zal hierdoor binnen 5 tot 8 jaar terugverdiend zijn. Deze ruimte is vaak 70 tot 80 centimeter hoog. Om vochtproblemen te voorkomen worden er ventilatieopeningen geplaatst. Hierdoor is de kruipruimte perfect om te isoleren. Lees in deze blog meer over de kosten voor het isoleren van de kruipruimte. 

Prijs kruipruimte isoleren 2023

Het isoleren van een kruipruimte kost gemiddeld €13,- tot €45,- per m². De kosten zijn afhankelijk van de factoren, zoals de oppervlakte van de kruipruimte en het gekozen isolatiemateriaal. Het isoleren van de kruipruimte in een appartement kost gemiddeld tussen de €900,- en €1.400,-. Voor een rijtjeshuis liggen de kosten rond de €1.500,-. 

De kosten voor het isoleren van de kruipruimte in een vrijstaande woning liggen tussen de €2.100,- en €3.000,-. Hieronder zie je de kosten voor het isoleren van de kruipruimte. 

Prijstabel 2023

Type woningOppervlakteGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
Appartement30 m²€900,-€120,-
Appartement45 m²€1.400,-€180,-
Rijtjeshuis50 m²€1.500,-€190,-
2 onder 1 kap55 m²€1.700,-€200,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-€230,-
Vrijstaande woning100 m²€3.000,-€330,-
isoleren van een kruipruimte

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijzen voor het isoleren van de kruipruimte kunnen behoorlijk oplopen. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Factoren die de kosten beïnvloeden zijn bijvoorbeeld: de oppervlakte, het isolatiemateriaal, de diepte van de ruimte of het tarief van het gekozen isolatiebedrijf. De volgende factoren beïnvloeden de prijs:

  • Type woning en de oppervlakte
  • Diepte van de kruipruimte
  • Gewenste isolatiemateriaal
  • Tarief isolatiebedrijf
  • Extra kosten

Bespaartips kruipruimte isoleren

Het isoleren van een kruipruimte kan behoorlijk wat kosten. Daarom helpen we je graag met een aantal handige bespaartips.

  1. Kies een lokaal isolatiebedrijf: om op de voorrijkosten te besparen is het verstandig om een bedrijf uit de buurt te kiezen.
  2. Kies voor goedkope materialen: de prijs voor isolatiematerialen verschillen. Je kunt voor goedkope materialen kiezen om op de kosten te besparen.
  3. Doe voorbereidend werk: vraag of je alvast iets van tevoren kunt doen of dat je kunt helpen met de werkzaamheden.
  4. Subsidie: je hebt recht op een subsidie als je iets gaat isoleren. Lees je hier goed over in. 
  5. Kwantumkorting: regel kwantumkorting, hoe meer klussen een isolatiebedrijf kan uitvoeren, hoe lager de kosten zullen zijn.