Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Matten voor in de beton

Bouwstaalmatten

Wanneer je een stevige vloer wilt hebben die je kunt belasten, kun je niet om het gebruik van bouwstaalmatten heen. Vaak worden in een afwerkvloer welke dik wordt gesmeerd, ook gebruik gemaakt van de matten. De matten heb je in verschillende maten en diktes, hoe dikker het ijzer is van de mat hoe meer trekkrachten de mat op kan nemen. Het spreek natuurlijk voor zoch dat de matten wel op vakkundige wijze moeten worde gelegd, bijvoorbeeld dat er genoeg dekking boven en onder de mat wordt verkregen.

Bouwstaalmatten

Betonstaal in de tuin

Je zal het niet verwachten, maar betonstaal kan ook uitstekend worden gebruikt als schutting in de tuin. Neem je een gegalvaniseerde uitvoering, heb je een prachtig begin om het groen doorheen te laten groeien. Geen houten of betonnen schuttingen meer, maar een schitterende natuurlijke scheiding met de buren. Het is niet aan te raden om de roestige vorm te gebruiken, wanneer het regent bestaat de kans dat het bruine water over je mooie groene beplanting gaat lopen. In de webshop van betonstaal.nl zijn de gegalvaniseerde soort bouwstaalmatten ook in het assortiment opgenomen.

Verschil roestige matten en gegalvaniseerd

Het gebruik van bouwstaalmatten is enorm, in ieder vloer waar ook kom je de ijzeren matten tegen. Toch kun je niet zomaar ieder soort mat gebruiken, heb je de verschillende soort kun je een hoop problemen veroorzaken en dan met name met de afwerking. De roestige vorm van de matten kan door het vocht van de vloer, doorslaan door de afwerklaag heen. Dit betekent als je een vloer met travertin wilt afwerken,  de kans groot is dat je bruine vlekken krijgt Gebruik in deze situatie altijd gegalvaniseerde matten.