Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Meer comfort in je woning

hr++ glas

Het comfort van je woning is erg belangrijk, niet alleen in de winter maar ook in de zomer wil je een aangename temperatuur om in te leven. Weinig mensen weten dat glas een zeer grote rol speelt in het comfort, in de winter blijft daardoor de warmte in je woning. Maar tijdens de zomer blijft met HR++ glas de warmte buiten en blijft het in de kamer lekker koel. In principe heb je dus zomer en winter veel plezier en woongenot van isolatieglas. Dan hebben we het nog niet over de kosten die het bespaard op de energierekening.

Geen kou en tocht meer

Bij oudere woningen is het vaak een probleem, zit je bij het raam dan voel je letterlijk de tocht en kou van de ramen afkomen. Bij heel oude huizen met stalen kozijnen wordt dit effect nog versterkt, nieuwe kozijnen met HR++ glas is een verademing in deze woningen. Je bent direct van de tocht en de kou af, en je zult merken dat je met minder stoken een veel warmere woning hebt. Nog een groot voordeel is dat je aan het eind van het jaar ook een energienota hebt die een stuk lager is, isolerend glas heeft hierdoor vele voordelen voor zowel het comfort als op financieel gebied.

hr++ glas

Heb je oude kozijnen

Heb je oudere kozijnen maar wil je toch gebruik maken van isolerend HR++ glas dan zijn er ook mogelijkheden, met een beetje geluk kun je de sponningen van je kozijn uitfrezen. Past het glas niet in de draaiende delen, dan is het altijd rendabel om het glas in de vaste delen te plaatsen van je raam. Je kunt minder isolerend glas in de andere delen plaatsen, dit is al een hele verbetering ten opzichte van enkel glas. Het raam vervangen is natuurlijk ook een mogelijkheid zodat het glas wel past.