Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Meer licht in huis dankzij een lichtkoepel

Ben jij van mening dat een ruimte in jouw woning behoorlijk donker is? Dan zoek je mogelijk een oplossing om meer licht te krijgen. Dit kan natuurlijk met behulp van verlichting. Aangezien dit geen natuurlijke verlichting is, geniet dit waarschijnlijk niet jouw voorkeur. Je kunt er ook voor kiezen om een extra raam te plaatsen. Hiervoor moet er echter weer het nodige breek- en sloopwerk verricht worden. Het kan echter een stuk makkelijker. Hoe? Met behulp van een lichtkoepel. Zeker wanneer jij een plat dak hebt, is een lichtkoepel de perfecte oplossing.

Verschillende soorten lichtkoepels

Wil jij thuis een plat dak voorzien van een lichtkoepel? Dan kom je er al snel achter dat het aanbod betrekkelijk groot is. Zo verschillen lichtkoepels bijvoorbeeld in vorm. Daarnaast wordt er bij lichtkoepels vaak ander materiaal gebruikt. Oriënteer jezelf dan ook altijd goed wanneer jij een lichtkoepel aan wilt schaffen. Wil je bijvoorbeeld een lichtkoepel met opstand of zoek je alleen een losse lichtkoepel? Ook is het belangrijk om voor jezelf helder te hebben waar de koepel voor gebruikt wordt. Wil je deze alleen voor het licht of moet je er ook doorheen kunnen om het dak te betreden?

Lichtkoepel voor schuin dak
Heb jij geen plat dak thuis? Dan ben je mogelijk van mening dat jij geen lichtkoepel kunt plaatsen. Dit is echter niet correct. Ook voor een schuin dak zijn er namelijk verschillende lichtkoepels. Een dergelijke lichtkoepel wordt vaak een tube genoemd. Vrij logisch ook, aangezien er een soort buis door jouw dak wordt aangebracht. Deze wordt aan de buitenkant voorzien van een kleine koepel, waardoor er toch daglicht komt in een donkere ruimte met een schuin dak.