Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Met deze technieken loop jij voorop op de bouwplaats

lijnlaser

Als we aan de bouw denken dan gaan onze gedachten toch in eerste instantie naar klassieke beelden. We denken dan ook vooral aan hand gehanteerde gereedschappen, zoals een hamer, schroevendraaier en een zaag. Denken we iets verder dan komen we misschien ook nog wel tot een hijskraan, steigers en een hoogwerker. Maar de techniek heeft echt de bouw niet overgeslagen. Sterker nog, er zijn tal van technieken die jouw leven op de bouwplaats een stuk gemakkelijker maken, zoals bijvoorbeeld een lijnlaser en een 3d scanner. 

In dit artikel willen we je introduceren aan een paar van deze nieuwe technieken. Zo willen we je laten zien dat de bouw zeker niet stilgezeten heeft en dat een bedrijf zoals Visser Assen je hier prima mee kunt helpen. Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe technieken, lees dan vooral snel verder.

lijnlaser

Innovatie is alles

Eén van de meest geïntegreerde technieken op de moderne bouwplaats is de lijnlaser en dit is ook niet zo gek. Ben je iets aan het bouwen, denk aan een muurtje voor een huis of een simpele kast, dan is het natuurlijk heel erg belangrijk dat alles recht staat. Immers wil je natuurlijk niet een scheefstaand huis bouwen. Vroeger werd er recht gebouwd door lijntjes te trekken die vervolgens met een waterpas handmatig moesten worden gecontroleerd of zij wel recht hingen. Dit is natuurlijk niet een hele snelle manier van werken. 

De lijnlaser neemt veel van het handmatige werk uit handen. De lijnlaser, zoals de naam al aangeeft, straalt een simpele laser die waterpas staat. Langs deze laser kun je vervolgens erg netjes recht werken. Ideaal! 

Een andere waanzinnige nieuwe techniek is de 3d scanner. Waar er vroeger nog met de hand en een meetlint een ruimte ingemeten moest worden, kan dit nu veel sneller door middel van de 3d scanner. De 3d scanner plaats je in het midden van de ruimte en deze maakt vervolgens door haar veel lasers een soort foto van de ruimte. Zo ben je in enkele seconde klaar met het inmeten van een kamer.