Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Met zonnepanelen draag je bij aan een beter klimaat

zonnepanelen

Wil je zonnepanelen op je dak installeren? Dan kan je daarmee het klimaat sparen, maar zorg je ook dat je minder kwijt bent aan energiekosten. Je kan namelijk onder allerlei omstandigheden profiteren, zelfs wanneer het bewolkt is. Bovendien zorg je op deze manier dus dat je veel meer duurzaam bezig bent met het opwekken van stroom.

Zo draag je bij aan een beter klimaat

Je kan ieder jaar honderden euro’s besparen door zonnepanelen te gebruiken. Je verdient dit snel terug omdat je jaarlijks minder energie hoeft af te nemen. Zo kan je het in zo’n 7 jaar terugverdienen. Dit is echter natuurlijk niet het enige waar het om draait. Doordat je de stroom niet hoeft af te nemen, hoeft de energiemaatschappij dus ook niet op te wekken. Waardoor er dus ook veel minder CO2 wordt uitgestoten.

Andere belangrijke voordelen

Het is natuurlijk ook zo dat er andere belangrijke voordelen aan zonnepanelen zitten. Zo kan je energie terugleveren en krijg je daar een vergoeding voor. Dit wordt de salderingsregeling genoemd. Daarnaast kan je ook je woning meer waard maken wanneer je er zonnepanelen op hebt laten leggen. Dit soort zaken spelen natuurlijk net zo goed een rol als het sparen van het milieu. Het is goed om al dit soort punten dus mee te wegen wanneer je een keuze maakt om zonnepanelen op het dak te leggen. Overtuigd? Kies voor Solarite zonnepanelen en ervaar zelf de voordelen.

Hoeveel kan je besparen met zonnepanelen?

Je kan flink besparen met zonnepanelen op het dak. Het is wel zo dat bijvoorbeeld het soort zonnepanelen dat je kiest een rol speelt. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het soort woning waar je in woont een rol kan spelen. In een tussenwoning of hoekwoning kan je al tegen de 500 euro per jaar gaan besparen. Dit is dus wel ook belangrijk om mee te wegen als je een keuze gaat maken voor zonnepanelen.

Heb je een goed dak?

In Nederland zijn de meeste daken goed geschikt om zonnepanelen op te leggen. De ligging van je dak en de helling ervan spelen een rol in hoeveel je zonnepanelen kunnen opbrengen. De panelen die op het zuiden liggen en een helling van 30 tot 45 graden hebben, leveren het meeste op. Dat neemt niet weg dat je ook op het oosten of westen nog kan verdienen. Wanneer je dak deels in de schaduw ligt, dan kan je net wat minder eruit halen. Het is dus wel goed om dit even na te kijken als huiseigenaar.