Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Nieuw dak: kosten en mogelijkheden

Dakdekkersgids

Wanneer en dak te oud is of er te veel schade is, dan kan het zijn dat een nieuw dak de beste oplossing is. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken wanneer je een nieuw dak wilt aanschaffen. 

Is een nieuw dak de oplossing? 

Vaak kun je schade aan het dak gemakkelijk oplossen met een reparatie. En daarnaast kan een dak ontzettend lang mee. Vaak langer dan 30 jaar. Maar ook een dak is er op een gegeven moment klaar mee. Wanneer een dak te oud is waardoor het gevoeliger is voor schade, dan kan een nieuw dak de oplossing zijn. 

Het kan ook zijn dat je een nieuwe woning hebt gekocht, maar je het rieten dak graag wil vervangen voor dakpannen. Of andersom. Al deze dingen zijn redenen op een nieuw dak aan te schaffen. Maar wat gaat zoiets kosten? 

Dakdekkersgids

Wat beïnvloed de prijs? 

De kosten van een nieuw dak staan waarschijnlijk hoog op je lijstje met vragen, maar voordat je een berekening kunt maken moet je weten wat de prijs beïnvloed. 

  • Materiaal. Wat voor soort dak je hebt en welk materiaal je er voor nodig hebt, is één van de grootste factoren op het gebied van geld. 
Dakpannen€ 80,- tot € 140,- per m² 
Rieten€ 80,- tot € 100,- per m² 
Bitumen € 20,- tot € 40,- per m² 
EPDM€ 30,- tot € 70,- per m² 
PVC€ 30,- tot € 60,- per m²
  • Uurtarief dakdekker. Hoeveel je voor een dakdekker betaald is volledig afhankelijk van de vakman en het bedrijf waarbij deze vakman werkzaam is. Zo kost een ervaren dakdekker kost vaak meer. Volgens Dakdekkersgids liggen de prijzen over het algemeen tussen de € 35,- tot € 45,- per uur. 
  • Extra klussen. Wanneer je een dak laat vervangen is dit het beste moment om ook extra’s toe te voegen, zoals zonnepanelen of isolatie. Maar dit beïnvloedt natuurlijk ook de prijs. 
Dakisolatie € 25,- tot € 80,- per meter
Zonnepanelen € 350,- tot € 500,- per stuk
Dakkapel € 7000,-  tot €  10000,- inclusief plaatsen
Dakraam € 250 tot € 1900 exclusief plaatsen