Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Nieuwe meubeltjes, een likje verf of toch heel wat anders?

Wanneer je van plan bent om de slaapkamer opnieuw in te gaan richten, zijn er veel mogelijkheden wat betreft wát je gaat vernieuwen. Komt er een nieuw bed, een antieke kledingkast of enkel een nieuw likje verf? Wellicht staat de term ‘antieke kledingkast’ even gek in dit rijtje, maar wacht maar tot je de voordelen ten opzichte van een nieuwe kast krijgt te horen. Uiteraard is het wel handig als de meubels bij elkaar passen, dus denk goed naar welke stijl je najaagt. Loop in dit artikeltje met ons mee langs de mogelijkheden én de voor- en nadelen die komen kijken bij het aanschaffen van nieuwe (of oude) meubeltjes voor in de slaapkamer.

Antiek is niet ouderwets

Waar veel mensen denken dat antiek synoniem staat voor ouderwets, hoeft dit helemaal niet waar te zijn. Antiek kan namelijk heel hip zijn, zolang je maar de juiste keuzes maakt! Een antieke kast heeft ook nog een ander groot voordeel: het is heel degelijke kwaliteit. Hoe we dit zo zeker weten? Antiek moet namelijk 100 jaar oud zijn voor het antiek genoemd mag worden. Dit betekent dat het meubelstuk al 100 jaar gebruikt is. Nou, wanneer bijvoorbeeld een kast al zo lang mee kan gaan, dan moet het wel goede kwaliteit zijn. Een ander voordeel van antiek, mits het bij een goede antiekwinkel is gehaald, is dat het vaak gecontroleerd en zonnodig gerestaureerd is. Dit zorgt ervoor dat het stuk wellicht nog wel eens 100 extra jaren mee kan gaan!

Past het binnen het budget?

Uiteraard is een andere kast kopen andere koek dan een likje verf. Maar denk maar eens zo: het is een investering voor het leven! Een ander voordeel is de verkoopwaarde; ben je uitgekeken op de kast? De kans is groot dat je er een leuk bedrag voor terug krijgt. Probeer dat maar eens met een Ikeakast!