Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Onderhoudstips voor tuinmeubelen

Als jij je eigen doe het zelf project hebt gedaan en je tuinmeubels in elkaar hebt gezet van hardhout of zachthout, dan is het misschien wel handig om deze tips op te volgen die ervoor zorgen dat jouw tuinmeubelen in perfecte conditie blijven.

Algemene tips

Een goede rotbestendige soort hoeft niet per se te worden behandeld, maar door een helder UV-conserveringsmiddel toe te passen, behoudt je je meubel zijn oorspronkelijke kleur en beschermt het tegen de elementen. Tenzij je de zilvergrijze look aan het graven bent die veel houtsoorten geleidelijk aan krijgen – deze ‘zilvervos’-look is de laatste tijd in populariteit gegroeid.

Geef je tuinmeubelen om de paar maanden een zachte reiniging om vuil te verwijderen. Dit moet worden gedaan met wat warm water, zeep en een borstel. Dit kan het beste op een zonnige dag, zodat de meubels volledig kunnen drogen.

Wat kan je nog meer doen?

Naast een UV-conserveringsmiddel voor hardhout is het belangrijk voor zachthout om gebeitst te worden. De beits zorgt ervoor dat vuil, vocht en bacteriën minder snel bij het hout kunnen komen. Wanneer je elk jaar je meubels opnieuw schuurt en beits zullen je meubels in topconditie blijven. Overweeg dit ook als je vlonders hebt, deze zijn vaker gemaakt van zachthout dan hardhout en zullen niet lang meegaan als deze onbehandeld blijft. Heb je vlonders van kunstof? Dan is er geen probleem en is enkel met een doekje schoonmaken, zoals boven omschreven, voldoende.

Een tuinmeubel project starten?

Bij Houtdirect helpt je graag met je doe het zelf project. Hier krijg je advies van professionals die al jarenlang in het vak zitten. Als je overweegt om aan de slag te gaan met een doe-het-zelf-houtbewerking project, neem dan contact op met het vriendelijke team. Houtdirect adviseren je graag bij je project. Als je in de buurt bent, waarom breng je ons dan niet eens een bezoekje en werp je een blik op de gewilde houtselectie?