Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Onderwerp voor de blog: Muurisolatie

Muurisolatie

Duurzaam bouwen en het isoleren van oude huizen heeft een grote invloed op het verminderen van de CO² uitstoot. Muurisolatie en dakisolatie zijn niet meer weg te denken in de bouw. Maar ook het isoleren en verduurzamen van oudere huizen wordt steeds algemener en ook financieel aantrekkelijker. Dak- en muurisolatie brengt vanzelf een lagere energierekening met zich mee en betaalt zichzelf binnen een paar jaar helemaal terug. Ook stijgen woningen die goed geïsoleerd zijn in waarde, omdat verkopers een goed energielabel voor kunnen leggen.

Spouwmuren isoleren of voorzetwand plaatsen

Voor spouwmspouwmuurisolatieuurisolatie zijn speciale spouwplaten verkrijgbaar. Deze zijn gemaakt van glaswol, steenwol of PIR. Is uw huis nog gebouwd zonder spouwmuurisolatie, dan kunt u de spouwmuren laten opvullen door een isolatiebedrispouwmurenjf. Zij boren kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur en spuiten de holle ruimte tussen de twee muren vol met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie duurt vaak niet langer dan één dag. U kunt ook een voorzetwand (laten) plaatsen, een raamwerk van hout of metaal tegen de muur dat u opvult met steenwol, glaswol of PIR. Er zijn tegenwoordig ook PIR platen die zijn verlijmd met gips. Als u deze platen gebruikt voor muurisolatie hoeft u de voorzetwand niet meer af te dekken met gipskartonplaten voor een keurig afgewerkt eindresultaat.

 

Huis isoleren? Vraag subsidie aan!

Sinds september 2016 kunt u weer profiteren van subsidies als u tenminste twee nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, moet u muurisolatie dus combineren met bijvoorbeeld dakisolatie of het aanbrengen van dubbele beglazing. Met subsidie bent u al gauw zo’n 20% goedkoper uit. Samen met de jaarlijkse besparingen op uw energierekening heeft u de investering in muurisolatie snel terugverdiend.

Voordelig isolatiemateriaal kopen

Bij vrijwel iedere doe-het-zelfzaak of bouwmarkt kunt u terecht voor glaswol, steenwol en isolatieplaten om muren en spouwmuren te isoleren. Ook online kunt u de benodigdheden voor muurisolatie bestellen, vaak zelfs nog een stuk voordeliger. Zoek wel een webshop die gespecialiseerd is in isolatiemateriaal. Het voordeel van zo’n speciaalzaak is dat ze vrijwel alles in huis hebben en dus snel kunnen leveren. Ook kunt u vaak op maat gemaakte platen bestellen, zodat u meteen kunt beginnen zodra u uw bestelling in huis heeft.