Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Online kozijnen bestellen

Als je nieuwe kozijnen nodig hebt dan kun je die bestellen in verschillende soorten en maten. Wanneer je ervoor kiest om kunststof kozijnen te bestellen dan heeft dit zeker veel voordelen. Wanneer je kozijnen gaat vervangen of een nieuwbouwwoning hebt gekocht, dan kun je zeker overwegen om te kiezen voor kozijnen van kunststof. Je bespaart veel tijd en geld door lage onderhoudskosten. Je hoeft dan ook nooit rekening te houden om de kozijnen te onderhouden en beschermen tegen bijvoorbeeld houtrot en schimmel. Kunststof gaat lang mee en blijft dan ook lang in een mooie staat.

Soorten kozijnen

Huizen hebben vaker kozijnen van hout dan van kunststof. Wanneer je een huis gekocht hebt met houten kozijnen dan zul je die moeten onderhouden. Elke 5 à 6 jaar zul je het hout moeten behandelen, schuren en verven. Wanneer de staat te slecht is dan kun je ervoor kiezen om de kozijnen te vervangen. Zowel houten als kunststof kozijnen kun je op maat bestellen. Je kunt dan kiezen tussen kozijnen van hout, aluminium of kunststof.

Onderhoudskosten van kozijnen 

Klassieke houten kozijnen vergen dus meer onderhoud. Je bespaard bij kunststof kozijnen dus veel tijd omdat je de kozijnen niet hoeft te verven. Dit moet bij houten kozijnen doorgaans elke 5 à 6 jaar gebeuren. Daarnaast bespaar je dus elke keer de uitgaven voor verf en verfmaterialen. Wanneer je een schilder in zou huren dan bespaar je elke 5 à 6 jaar dus nog meer geld. Een dakkapel schilderen kost al snel €450,- tot €1000,-. Wanneer je het dakkapel vervangt met kunststof planken en kunststof raamkozijnen dan spaar je dit uit. Schilderwerk van kozijnen kan rond de €450,- en €1800,- liggen. De kosten zijn afhankelijk van het aantal kozijnen dat je hebt en de staat van de kozijnen. Daarnaast kost het opbouwen van bijvoorbeeld een steiger om bij hoge plekken te kunnen ook veel geld. Hierdoor variëren de kosten. Kunststof kozijnen kunnen tot wel 70 jaar meegaan. Als je een huis laat bouwen of de huidige kozijnen gaat vervangen, dan is kunststof dus zeker de meest voordelige optie.

Kozijnen bestellen

Voordat je kozijnen gaat bestellen zul je dus de verschillende voor- en nadelen tegen elkaar af moeten wegen. Het bestellen van klassieke houten kozijnen heeft het voordeel dat het tot 75 jaar meegaat. Dit zijn hardhouten kozijnen. Kozijnen van zacht hout gaan gemiddeld 20 tot 40 jaar mee, ze zijn dan wel goedkoper in aanschaf. Wel vraagt zacht hout om meer onderhoud dan hard hout. Alle soorten houten kozijnen vragen meer onderhoud dan kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn duurder in aanschaf maar goedkope kunststof kozijnen zijn zeker te bestellen.

Soorten ramen

Wanneer je het materiaal gekozen hebt dan kun je gaan kijken naar de verschillende soorten kozijnen. Denk aan een vast raam of draai kiepraam. Op de slaapkamers kunnen draaikiepramen heel prettig zijn. Bij ramen op de begane grond is het praktisch om de meeste kozijnen te vervangen met vaste ramen.