Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Overwaarde hypotheek: Profiteer van de overwaarde van de woning

Met de huidige woningmarkt kan het zomaar zijn dat jouw woning een flinke overwaarde heeft. Als je de woning jaren geleden voor een laag bedrag aangeschaft hebt en meerdere verbouwingen hebt uitgevoerd, is het onderhoud vaak ook goed. Zonder achterstallig onderhoud kan jouw woning veel geld waard zijn, waardoor je een hele lage hypotheek hebt ten opzichte van de waarde. Je kunt de overwaarde hypotheek uit laten betalen door een hypotheekverstrekker. Hiervoor zijn een groot aantal mogelijkheden beschikbaar en je kunt ervoor zorgen dat je het geld kunt gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning.

De overwaarde en de hypotheek biedt meerdere opties

De overwaarde in de hypotheek financieren is een goede manier om meer kansen te krijgen op de woningmarkt. Door de overwaarde uit te laten betalen zorg je er namelijk voor dat je een extra geldbedrag hebt, waardoor je ook een hoger bod uit kunt brengen op jouw droomhuis. Als je liever in jouw eigen woning blijft wonen, kun je met behulp van het oversluiten van de hypotheek ook een uitbetaling krijgen. Hierbij profiteer je niet alleen van het extra geldbedrag, maar bijvoorbeeld ook van een lagere rente bij jouw nieuwe hypotheekvorm. Je kunt hiermee dus extra geld besparen als je de overstap maakt naar een nieuwe hypotheek.

De hypotheekrente verwachting zorgt voor een besparing

Het is bij het oversluiten van een hypotheek wel belangrijk dat je naar de rente kijkt die je maandelijks betaalt. Je kunt hiervoor naar de hypotheekrente verwachting kijken. Om de zoveel tijd kunnen de hypotheekverstrekkers de rente veranderen, waardoor je soms lager uitkomt dan je in eerste instantie verwacht hebt. De voorspellingen kunnen jou dan ook helpen om op het juiste moment de overstap te maken naar een nieuwe hypotheekvorm. Door de hypotheekrente verwachting eens in de zoveel tijd te raadplegen zorg je dus altijd voor een extra besparing op de maandlasten en vind je een hypotheek die het beste bij je past.

Ga voor goed advies

Met behulp van de hypotheekrente verwachting krijg je niet alleen een besparing op de maandlasten, maar kun je ook nog meer uit de overwaarde van jouw huis halen. Voor iedere situatie is er namelijk een goede hypotheek nodig en je wilt dan niet dat je meer gaat betalen dan je met jouw huidige hypotheek doet. Zorg er daarom voor dat je overal op voorbereid bent en ga eventueel het gesprek met een hypotheekadviseur aan. Deze hypotheekadviseur kan jou dan weer op weg helpen naar de nieuwe mogelijkheden en je kunt binnen een korte tijd de overstap maken.