Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Plissé hordeuren

De lente staat voor de deur en veel mensen verheugen zich daarop. Wat echter vaak de voorpret een beetje bederft is de wetenschap dat het zomerseizoen ook gepaard gaat met meer activiteit van insecten. Dat dit buiten het geval is, is tot daaraan toe maar niemand houdt van een eindeloze stroom muggen en ander ongedierte in huis.

Oplossingen

Om te voorkomen dat insecten je huis in komen kun je natuurlijk alle ramen en deuren hermetisch gesloten houden. Dat is in de zomer echter niet erg aantrekkelijk, ook omdat het binnenklimaat in huis daar muf en onplezierig door wordt.

Een goede oplossing is het plaatsen van plissé hordeuren. Door het plaatsen en gebruiken van een hordeur kun je genieten van de buitentemperatuur zonder dat insecten en masse je huis binnenvliegen en lopen. Ook is het mogelijk om door de hordeur heen met iemand in de tuin te praten, wat met een gewone dichte deur natuurlijk geen optie is.

Opties

Als je gaat kijken naar de mogelijkheden van hordeuren zul je zien dat er diverse opties zijn. Zo zijn er hordeuren die scharnieren als een gewone deur, maar ook hordeuren waarbij de hor netjes wordt opgerold.

Plissé hordeur

Misschien wel de beste en meest luxe optie is het (laten) plaatsen van een plissé hordeur. Dit is eigenlijk een soort schuifdeur waarbij de hor zichzelf opvouwt. Zo ontstaat er ruimte om door de deuropening te gaan en deze snel weer af te sluiten voor rondvliegende insecten.

Voordelen

Een plissé hordeur biedt vele voordelen. Zoals gezegd houdt dit systeem insecten en ongedierte buiten de deur, terwijl frisse lucht ongehinderd het huis in kan stromen.

Daarnaast is het een optie waarvan je jarenlang plezier kunt hebben. Waar andere types hordeuren te maken kunnen krijgen met lamme onderdelen en vanaf het begin of na verloop van tijd niet goed aansluiten op het kozijn, is een goed geïnstalleerde plissé hordeur een betrouwbare manier om ongewenste bezoekers buiten te houden.

Een ander voordeel van een plissé hordeur is dat kinderen dit systeem ook gemakkelijk kunnen bedienen. Een normale deur wordt snel vergeten om dicht te doen, maar doordat je een plissé hordeur zijwaarts moet schuiven gaat het sluiten ervan in een moeite door.

Conclusie

Plisse hordeuren zijn een uitstekende optie om ervoor te zorgen dat je je huis kunt ventileren zonder last te hebben van insecten. Ze zijn gemakkelijk te openen en te sluiten, ook voor kinderen, wat de effectiviteit nog verder verhoogd.