Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Studentenkamer inrichten? Volg deze tips

Verstelbaar bureau

Ga jij binnenkort beginnen aan jouw studie en wonen op kamers? Dan kan het best handig zijn om een aantal tips te krijgen wat betreft het inrichten van jouw studentenkamer. Niet iedereen heeft tenslotte een grote, luxe studio voor zichzelf. Als jij het ook gewoon met een paar vierkante meters moet doen, helpen we je graag bij het praktisch én leuk inrichten van jouw kamer. 

Accessoires 

Accessoires zijn één van de belangrijkste aspecten van een kamer. Ze zorgen ervoor dat jij je snel zult thuis voelen op je nieuwe plek en ze een ruimte echt veel sfeer. Dus als jij jouw studentenkamer gaat inrichten, ga vooral los met de accessoires! Als je een persoonlijke en knusse uitstraling wilt creëren, kun je kiezen voor kleine lampjes of een mooie foto in een baklijst 40 x 50 voor aan de muur. Zijn planten juist meer jouw ding? Dan kun je met verschillende soorten plantjes een rustige, natuurlijke uitstraling creëren. Als het verzorgen van planten tegelijkertijd niet echt jouw ding is, kun je ook gewoon kiezen voor nep planten. Studenten hebben het immers al druk genoeg! 

Inrichting 

Voordat je op zoek gaat naar de leukste accessoires, beginnen we bij de basis. Omdat ook jij waarschijnlijk niet een groot huis voor jezelf hebt, kun je de ruimte die je tot beschikking hebt maar beter goed gebruiken. Je zult er wellicht niet meteen aan denken, maar veel studenten kiezen voor een hoogslaper. Vooral bij kamers met een hoog plafond is dit aan te raden. Je kunt dan namelijk ook de ruimte onder het bed nog gebruiken. Je hebt hierdoor weer een plekje voor die leuke bank of stoel. Als er dan iemand langskomt kun je lekker daarop zitten in plaats van op bed. Zo vind je alle kruimels van die zak chips van gisteravond tenminste ook niet terug in jouw bed!  Als jouw kamer juist over een laag plafond beschikt, kun je beter voor een fijn, normaal bed gaan. 

Meubels 

Als je het ons vraagt is dit toch wel de uitvinding van de eeuw, multifunctionele meubels. Een bed en een kledingkast in een bijvoorbeeld, dat is toch super handig? Vooral als je over veel kleding beschikt kan dit echt een uitkomst zijn. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om gebruik te maken van inklapbare meubels. Dit hoeft niet meteen een inklapbaar bed te zijn, maar kan natuurlijk ook gewoon een tafel zijn. Naast uitklapbare meubels zijn er ook uitschuifbare meubels. Dit biedt vooral een uitkomst als je genoeg hebt aan een kleine tafel. En als je vrienden of vriendinnen over de vloer krijgt voor een etentje, kun jij in ieder geval snel en gemakkelijk een tafel tevoorschijn toveren.