Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Tips tijdens het zoeken van een woning

Je hebt de grote beslissing genomen om je oude woning te verkopen, voor het eerst uit huis te gaan of om samen te gaan wonen. Dat zijn allemaal grote stappen. Hier komen veel zaken bij kijken, zo moet je waarschijnlijk een lening afsluiten, op huizenjacht gaan en veel gesprekken met de makelaar voeren. In de huizenmarkt van tegenwoordig wordt het steeds lastiger om een woning te vinden die voldoet aan al jouw eisen. Hieronder hebben we een aantal tips verzameld waarmee jij alsnog gemakkelijk en snel jouw ideale woning kunt vinden!

Realistisch budget

De tijd dat je met je eigen spaargeld en een lening van de bank een huis midden in het centrum kon kopen als starter is voorbij. Integendeel, overbieden is juist de norm en niet zo’n beetje ook. Daarom is het belangrijk om goed en realistisch naar je budget te kijken. Het is namelijk niet erg realistisch om voor twee ton een woning midden in Amsterdam te kopen, maar buiten de Randstad of in kleinere steden juist weer. Ook is het verstandig om te kijken in een andere provincie. Zo zijn huizen in bijvoorbeeld Groningen of Friesland vele malen goedkoper dan in Noord-Holland. Deze makelaardij Leeuwarden helpt je graag bij je zoektocht.

Concessies doen

Dichtbij het park, vlakbij het station of een grote tuin… Het zijn allemaal eisen en voorkeuren die kunnen voorkomen op een wensenlijstje. Helaas is het niet altijd mogelijk om aan al deze wensen te voldoen. Maak daarom voordat je huizen gaat bekijken een prioriteitenlijst. Hierop staat dan vermeld waar een woning zeker aan moet voldoen en wat minder belangrijk is. Dit is ook handig om te overleggen aan de makelaar; hij kan dan gerichter zoeken en heeft zo ook keuze uit meer woningen. Zo vind je sneller je woning die aan jouw belangrijkste eisen voldoet!

Makelaardij kiezen

Het is belangrijk dat je een goede makelaar uitkiest. Het moet iemand zijn die jou begrijpt, jouw wensen en belangen goed kan behartigen en die ook goed met jou communiceert. Alleen zo zal de zoektocht naar je nieuwe woning soepel en vlot verlopen. Het is verstandig om meerdere makelaardijen te vergelijken en vervolgens degene te kiezen waar je het beste gevoel bij krijgt. Meer tips over hoe je de juiste makelaar en je droomhuis vindt, vind je op de website van G2 Makelaars.