Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Tuin ophogen door zand spuiten: dit zijn de mogelijkheden

tuin ophogen

Je kunt je tuin op laten hogen door zand te laten spuiten. Zo voorkom je dat de grond verzakt of dat je meer grond moet kopen om de tuin opnieuw aan te leggen. Zand spuiten is altijd een goed idee. Voorkom dat er heftig materiaal je tuin in gesleept moet worden. De kans op schade is uiterst klein als je voor deze optie kiest, want je tuin laten ophogen door zand te laten spuiten is namelijk heel veilig. Bovendien bespaart dit je veel fysieke arbeid en arbeidsuren. Lees verder om meer te weten te komen over je tuin laten ophogen door zand te laten spuiten.

Waardoor wordt een verzakking veroorzaakt?

Een verzakking kan diverse oorzaken hebben. Meestal heeft grondverzakking een natuurlijke oorzaak. Door water dat in de grond zit wordt een gedeelte van de grond weggespoeld en zakt de grond een paar centimeter. Verzakkingen treden op in tuinen, maar ook bijvoorbeeld op het terras. Dit kun je voorkomen door de grond soms te verhogen. 

Grond verhogen

Grond laten verhogen door een deskundige hoeft niet duur te zijn. Toch zul je al snel tussen de 500 en 1250 euro uit komen als je het goed aanpakt. Uiteraard verschilt het sterk van geval tot geval en van tuin tot tuin, want sommige tuinen zijn groter dan andere tuinen. Het is verstandig je goed te verdiepen in de kwestie en van tevoren je tuin op te meten als je de grond wilt verhogen, want dit heeft veel invloed op de prijs.

Materiaal

Je kunt meerdere materialen gebruiken om grond te verhogen. Te denken valt niet alleen aan grond, maar ook aan piepschuim of zelfs schelpen en klei. Alle materialen hebben voor-en nadelen, dus verdiep je hier goed in voordat je overgaat tot de aanschaf van de verhoging van grond. Zwarte grond is misschien niet zo logisch als je het voor straten gaat gebruiken, maar is wel weer logisch als je het over een groene tuin hebt met planten en gras. Zand spuiten is dus altijd een goed idee, mits je je goed verdiept in de materialen die je wilt gebruiken en het bijbehorende kostenplaatje. Kijk op KooikerZuigtechniek.nl voor meer informatie.