Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Up to date informatie over zonnepanelen subsidies

zonnepanelen subsidies

Voordat je besluit om over te gaan op de aankoop van zonnepanelen is het allereerst belangrijk om na te denken over deze aanschaf. Wat betreft de zonnepanelen zelf geldt dat je hiermee bijdraagt aan een duurzame wereld. De energie wordt op een duurzame manier opgewekt en kan je vervolgens voor eigen doeleinden gebruiken. Echter is deze aankoop wel een investering. Voor het kopen van zonnepanelen moet je een groot bedrag neerleggen dat je vaak moeilijk terug kan verdienen. Daarom is er een subsidieregeling mogelijk bij het aanschaffen van zonnepanelen. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor zonnepanelen subsidie? Lees hieronder alles over de huidige subsidies die beschikbaar zijn.

Kom jij in aanmerking voor zonnepanelen subsidie?

Indien je graag subsidie zou willen krijgen voor de aankoop van zonnepanelen dan geldt dat je hiervoor in aanmerking moet komen. Of je in aanmerking komt voor de subsidie van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende variabelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gemeente waarin jij zit, het is immers zo dat de mogelijkheden op subsidie per gemeente weer verschillend zijn. Vroeger was de regeling voor subsidie bij zonnepanelen landelijk gezien hetzelfde, maar inmiddels is dat niet meer het geval. Elke gemeente stelt dus een apart budget op voor het regelen van subsidie. De verschillen zijn per gemeente vaak groot. 

Meest voorkomende vorm van subsidie

Indien jij graag het aanbod van zonnepanelen zou willen bekijken dan is het verstandig om de website van Zonduurzaam eens op te zoeken. Voor het kopen van zonnepanelen geldt immers dat er ontzettend veel verschillende opties zijn, binnen jouw financiële budget. Voor de subsidie van zonnepanelen geldt dat er wederom meerdere soorten zijn, maar de meest voorkomende soort subsidie heeft te maken met de collectieve zonnepanelen subsidie. Deze subsidie heeft te maken met een situatie waarin jij vanuit een collectief een investering wil gaan doen. Deze investering kan vanuit een bedrijf komen of vanuit meerdere huishoudens. 

Duurzame nieuwbouw

Het is tevens mogelijk om subsidie te krijgen bij het plaatsen van zonnepanelen vanuit persoonlijke doeleinden. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen bij jouw eigen huis. Vervolgens is er tevens subsidie mogelijk voor de zogenaamde duurzame nieuwbouw. Dit betekent het krijgen van subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen bij een compleet nieuwe woning die je laat bouwen voor jezelf. De hoogte en voorwaarden van de subsidie verschillen ten slotte per gemeente. Concluderend is het belangrijk om je te verdiepen in de mogelijkheden die je binnen jouw eigen gemeente hebt.