Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Veiligheidsmaatregelen in huis voor ouderen en mensen met een beperking

Oudere mensen en mensen met een lichamelijke beperking hebben meestal meer moeite met zich door het huis bewegen als mensen die jong en kerngezond zijn. Maar omdat ze meer moeite hebben, hebben ze ook meer kans op ongelukken, dit wil je natuurlijk voorkomen, zeker als oudere persoon die snel gewond kan raken. Hieronder bespreken we enkele veiligheidsmaatregelen in huis voor ouderen en mensen met een beperking.

Trap

Je kunt als eerste bij de trap een trapleuning laten installeren of zelfs een traplift, hierdoor kunnen mensen gemakkelijker naar beneden komen. Ook een antislip trap kan goed van pas komen, het is namelijk ook voor een mens zonder beperking soms lastig om niet uit te glijden op de trap. Kijk eens bij de Mapro voor meer informatie.

Douche

In de douche kan het ook slim zijn om antislip strips neer te leggen, of een douchemat, want zeker als het nat wordt in de douche wordt de kans op uitglijden steeds groter. Ook hier kun je weer een leuning laten installeren zodat je jezelf kan vasthouden tijdens het douchen eventueel.

Drempelhulpen

Als laatste heb je nog de drempelhulpen, als je drempels in je huis hebt dan weet je vast dat je soms in snelheid over een drempel heen struikelt. Om dit te voorkomen heb je drempelhulpen, hierdoor zul je niet meer over drempels kunnen struikelen.

Als een ouder persoon of als iemand met een lichamelijke beperking kan het soms lastig zijn om zonder slag of stoot je door het huis heen te bewegen, Daarom kan het handig zijn om bepaalde dingen te laten installeren, denk bijvoorbeeld aan een trapleuning, traplift of antislip strips voor op de trap. Ook in de douche kan een leuning en een antislip mat goed van pas komen, het is daar altijd heel glad namelijk. Als laatste heb je nog drempelhulpen, waardoor je niet meer over drempels kan vallen.