Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Voeg sfeer toe aan de kookruimte met railverlichting systemen.

 In elk werkgebied dat door de keuken wordt ingenomen, is het noodzakelijk om een ​​algemene lichtbron en verlichting te hebben voor activiteiten die direct op de werkgebieden zijn gericht. Railverlichting kan beide bieden en heb je de flexibiliteit om het licht precies daar te richten waar je het nodig hebt. Als de keuken een enkele plafondlamp in het midden van de kamer heeft, is dit een uitstekende kandidaat voor railverlichting. Railverlichting systemen, verkrijgbaar met zowel stijve als flexibele rails, kunnen rechtstreeks op de plafondaansluitdoos worden aangesloten en individuele lampen kunnen worden gericht om kunstwerken, voorbereidingsgebieden of andere belangrijke ontwerpkenmerken te verlichten.

Spotlampen voor deze systemen zijn ideaal om licht te richten op kunstwerken of een specifieke architectonische functie. Veel systemen laten ook hanglampen toe, die meer licht kunnen geven, zacht en gefilterd en stijl toevoegen met gekleurde glazen kappen.

Installatie-opties

Railverlichting systemen kunnen vaak rechtstreeks op de aansluitdoos van een bestaande plafondarmatuur worden aangesloten. Enkele van de meer basissystemen bevatten een baan van 4 of 8 voet met verschillende schijnwerpers. Maar pas op voor opties die geen enkele flexibiliteit toelaten. Deze systemen zorgen meestal alleen voor licht in het midden van de keuken, in plaats van in de perimeterwerkplekken waar werklicht bijzonder belangrijk is. Een betere keuze zijn waarschijnlijk flexibele railsystemen, ook wel monorailsystemen genoemd. Deze kunnen worden gebogen om bij een specifiek keukenontwerp te passen en het licht naar verschillende werkplekken in de kamer te sturen.

Hoewel railverlichting vaak in de buurt van een plat plafond wordt gemonteerd, zijn ze compatibel met verschillende plafondhoogtes. Omdat de lampen niet in het plafond zijn verzonken, kunnen ze zelfs in kamers met ongelijke plafonds werken. De rails waaraan de verlichtingsarmaturen zijn opgehangen, worden ondersteund door hardware die afstand houders worden genoemd. Deze afstand houders kunnen stijf zijn (vaak gebruikt bij systemen die in de buurt van vlakke plafonds zijn geïnstalleerd) of verstelbaar (geschikt voor ongelijke plafonds of wanneer het systeem aan een hoger plafond wordt opgehangen). Een rail-ophangkit kan worden gebruikt om railverlichting systemen te installeren in keukens met hoge of gewelfde plafonds.