Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Waar moet ik op letten bij het kopen van dozen?

Dozen kunnen erg handig zijn en zou je voor enorm veel verschillende dingen kunnen gebruiken. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld wanneer je producten verkoopt en deze dient op te sturen naar de klant. Ook kun je dozen gebruiken bij het verhuizen. Kortom, dozen kunnen je dus bij enorm veel verschillende dingen helpen. In deze tekst lees je meer over wanneer dozen handig kunnen zijn, hoe je ze dient te gebruiken en hoe je ervoor zorgt dat je de juiste doos koopt voor jouw doeleinden. 

Wat voor soort dozen zijn er allemaal?

Dozen worden voor heel veel verschillende doeleinden gebruikt. Hierdoor zijn er dan ook erg veel soorten dozen. Denk hierbij aan het formaat en kartonsoort. Je hebt namelijk verschillende diktes en kwaliteit in de karton keuze. Wanneer bijvoorbeeld iets wilt verzenden dat toch wel kwetsbaar is, en snel breekbaar, dan is het aan te raden om een dikkere kartonsoort te nemen. Zo heb je enkel golf, dubbele golf en trippel golf. Uiteraard is hierbij enkel golf het minst sterk en trippelgolf het sterkst. 

Hoe kies ik de juiste dozen?

Wanneer je dozen nodig hebt om bijvoorbeeld producten te verzenden is het belangrijk om een aantal factoren in je hoofd te houden. Zo dien je als eerst te kijken naar de afmeting, het is namelijk wel zo handig dat je product of het desbetreffende item in de doos past. Hierbij is het belangrijk dat het product past, maar dat de doos niet veel te groot is. Een goede richtlijn om hierbij aan te houden is ongeveer een speling van zo’n 1cm. Sommige items kunnen een speciale afmeting hebben. Voor deze items is het aan te raden op dozen op maat te laten produceren. Het voordeel hiervan is dat je deze dozen helemaal kunt laten bedrukken zoals jij dat zou willen. Denk hieraan bijvoorbeeld aan het bedrukken van je logo, naam of iets anders. Het volgende waar je naar gaat kijken is de dikte van de doos. Hierbij dien je eerst te kijken naar het item dat je wilt versturen. Wanneer het gaat om een kwetsbaar item is het aan te raden om voor trippelgolf te gaan. Dit zijn erg stevige dozen die wel tegen een stootje kunnen. Wanneer het item dat je gaat versturen kwetsbaar is, is het ook zeker een goede toevoeging om bubbeltjesplastic in de doos te doen. Doormiddel van bubbeltjesplastic is de kans op schade aan het item nog kleiner.