Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Waarom een zuigwagen inzetten voor kabels en leidingen vrijzuigen?

leidingen vrijzuigen

Er wordt veel gebruik gemaakt van ondergrondse infrastructuur in de samenleving. Dit is een goede manier om woningen te voorzien van bijvoorbeeld elektriciteit of water zonder dat het in de weg staat. Veel kabels en leidingen worden ondergronds geplaatst zodat het de minste kans heeft op schade. Een nadeel hiervan is dat bij problemen met de kabels en leidingen het lastig is om het probleem op te lossen. De grond moet namelijk eerst opengehaald worden om de kabels en leidingen te kunnen zien. Dit moet heel nauwkeurig gebeuren zodat de kabels en leidingen niet worden beschadigd. Voor een specialist in zuigwagens kun je terecht bij Saugbaggersales

Nauwkeurig grond verwijderen

Om kabels en leidingen te kunnen bewerken moet de grond dus eerst opengehaald worden. Normaal gesproken kan dit met een graafmachine vrij makkelijk gedaan worden. Maar omdat de kabels en leidingen erg kwetsbaar zijn is dit niet een goede oplossing. Er moet heel precies te werk gegaan worden om de grond open te halen. Doe je dit niet, dan kunnen er veel extra kosten worden gemaakt wanneer een kabel of leiding wordt beschadigd. Ook zorg je ervoor dat een gebied zonder water of elektriciteit zit door deze fout. 

Sneller en efficiënter te werk gaan

Een zand zuigwagen is erg mobiel waardoor het snel op locatie kan komen. De klus kan hierdoor heel snel gedaan worden. Een graafmachine moet meestal vervoerd worden door een ander voertuig waardoor je ook meer vervoerskosten maakt. Bij een zand zuigwagen heb je deze extra kosten niet. Het zuigen van het zand wordt ook sneller en efficiënter gedaan. Het is sneller doordat er precies gewerkt kan worden zonder snelheid te verliezen. Het is efficiënter doordat er minder arbeid nodig is om een zand zuiger te bedienen. 

Opvullen van kuilen

Dezelfde zand zuiger kan ook weer gebruikt worden om de kuilen op te vullen. Dit kan ook weer snel en nauwkeurig gedaan worden. De ondergrondse infrastructuur kan heel complex zijn zodat het zand nauwkeurig op de juiste plekken terecht moet komen. Een zand zuiger kan lastige plekken bereiken om deze weer vol te spuiten met zand. Daarnaast kan een zandzuiger ook gebruikt worden om ander materiaal als grind op te zuigen. Het is dus een flexibele machine die geschikt is voor meerdere situaties.