Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Waarom is latexspuiten beter dan gewone verf

Je hoort vast vaak allerlei positieve dingen over latexverf of misschien zelfs latexspuiten. Hierbij kun je je afvragen: is latexspuiten wel echt beter dan gewone verf? Voor een Latexspuitenspecialist is het misschien logisch dat latex spuiten een stuk beter is voor op de muren dan gebruik maken van normale verf, maar niet iedereen heeft zoveel kennis over latex verf en latex spuiten. Er zitten zeker een aantal hele grote voordelen aan het kiezen voor latex spuiten. Twijfel jij zelf of je de muur gewoon wilt laten verven of dit keer toch voor latex spuiten te kiezen? Lees dan verder!

Voordelen van latex spuiten

Latex spuiten heeft net zoals Renovlies een heel erg strak eindresultaat op iedere muur. Dit strakke eindresultaat is dus zeker al een goede reden om voor latex spuiten te kiezen. Er is een simpele reden voor het feit dat latex spuiten zorgt voor een strak eindresultaat. Bij latex spuiten wordt er namelijk gebruik gemaakt van airless apparatuur. Dit betekent dat de laag verf overal gelijk aan wordt gebracht. Dit is anders dan bij het verven van een muur met kwasten en rollers. Daarbij komt het namelijk snel voor dat de verf op de ene plek dikker is aangebracht dan op een andere plek. Uiteraard wordt het resultaat zo mooi mogelijk als er overal net zoveel verf wordt aangebracht. 

Het is mogelijk om kosten te besparen

Latexspuiten klinkt misschien ingewikkeld, dus je kunt jezelf afvragen of dat niet betekent dat het dus ook veel duurder is. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Door dat er geen verf achter kan blijven in rollers of kwasten en de laag verf overal net zo dik aangebracht wordt, wordt er dus ook veel minder verf aangebracht. Dit scheelt heel erg in de kosten!