Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Waarom je zou kunnen kiezen voor infrarood verwarming 

Als je na een dag werken thuis komt is er niks lekkerder dan op de bank gaan liggen. Wanneer je thuis komt is het natuurlijk wel zo fijn als het ook een comfortabele temperatuur is in huis. Zeker in een land als Nederland waar het meer dan 300 dagen in het jaar onder de 20 graden Celsius is zul je een goede verwarming nodig hebben. Het verwarmen van je huis is tegenwoordig een stuk makkelijker dan eerst, maar het is wel aan jou om een keuze te maken in de soort verwarming. Hier zijn wat voor- en nadelen van het gebruiken van infrarood verwarming in huis. 

 

Voordelen die komen kijken bij het gebruiken van infrarood verwarming 

Door het aanschaffen van infraroodverwarming kun je genieten van een aantal grote voordelen. De infrarood zal door middel van een verwarmingspaneel je huis gaan verwarmen. Dit paneel is vaak wit en zal aan het plafond hangen. Door te kiezen voor deze manier van verwarming zul je dus geen radiator in de ruimte hebben die niet bij het interieur past. Bovendien is het paneel die zorgt voor de ir verwarming stil en komt er geen stank van af. Doordat er geen losse onderdelen aanzitten en er niks hoeft te worden gepompt zul je amper merken dat er een verwarming aan staat. Daarnaast is het zo dat de verwarming erg duurzaam is en je een hoop energie zal besparen. Na het installeren van deze vorm van verwarming zal het namelijk mogelijk zijn om binnen het huis verschillende temperaturen te creëren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een basistemperatuur in het hele huis in te stellen en vervolgens in de ruimte waar je bent deze temperatuur wat hoger te zetten. Het paneel dat je in huis zal krijgen is volledig onderhoudsvrij en zal je doordat de temperaturen te verstellen zijn een hoop energie besparen. 

 

De nadelen van een infrarood verwarming

Als je net een infrarood paneel hebt laten installeren zal het nog wel even wennen zijn dat je de temperatuur met een programma op je telefoon moet veranderen. Daarnaast worden de meeste panelen aan het plafond opgehangen en kunnen deze best wat wegen. Het is dus belangrijk dat je eerst goed kijkt naar de draagkracht van je plafond en of deze wel het gewicht van een infrarood paneel aan kan. Bij het installeren moet er ook goed gekeken worden naar een aantal dingen die in de meterkast moeten worden aangepast. Dit kun je zelf vaak niet regelen en hiervoor moet dus een technicus komen.