Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Waarom kiezen voor een steektrap?

houten trap

Trappen zijn er in tal van verschillende soorten, modellen en formaten. Welke trap past het beste bij de ruimte waar jij deze wilt gebruiken? Een van de populairste trappen is de klassieke steektrap. Het voordeel van een steektrap is onder meer, dat deze trappen zeer weinig ruimte nodig hebben. Je kunt de trap in een scherpe hoek tegen een bed of bijvoorbeeld de opgang naar zolder plaatsen. Ten opzichte van een vlizotrap is de steektrap een veel stevigere trap naar zolder. Ook handig van een steektrap is de mogelijkheid om hier een trapleuning aan te bevestigen. Dit maakt de trap veiliger!

Een steektrap kun je zelf in elkaar zetten

Bij veel trappen ben je afhankelijk van een monteur voor de plaatsing hiervan. Dit geldt niet voor steektrappen. Deze trappen kun je eenvoudig zelf in elkaar zetten, wanneer je kiest voor een bouwpakket steektrap. Een bouwpakket steektrap bestel je online en heb je vaak al binnen enkele werkdagen in huis. Het is verstandig om de steektrap samen met iemand anders te monteren. Zorg er hierbij voor dat de trap zowel aan de boven-, als de onderzijde vastgezet wordt. De keuze voor een bouwpakket trap levert een financieel voordeel op, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe trap in huis. Je betaalt immers niets voor de montage.

Direct een trap die als bouwpakket geleverd wordt bestellen? Neem eens een kijkje in het assortiment van Houtcompleet.

Vorm de steektrap naar jouw smaak

Een ander voordeel van een steektrap is het feit, dat je deze eenvoudig naar je eigen smaak samen kunt stellen. Het hout van de steektrap hoef je slechts licht op te schuren, om de trap vervolgens in jouw kleur af te werken. Daarbij biedt het hout het voordeel dat lichte beschadigingen snel zijn weg te werken. Ook nu is het voldoende om het hout te schuren, totdat de oneffenheid is weggewerkt. Lak de trap opnieuw af om deze weer als nieuw te laten lijken.