Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Waarom kiezen voor houten meubels?

houten salontafels

Houten meubels zijn absoluut tijdloos en daar is een goede reden voor. Houten meubels hebben een authenticiteit en warmte die je simpelweg niet snel vind bij meubels van een ander materiaal. Wanneer goed gemaakt en op de juiste manier onderhouden, kunnen houten meubels zoals een houten salontafels tientallen jaren of zelfs generaties meegaan, met minimale onderhoudt.

Puur natuur

Een paar houten meubels in je huis kunnen al zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Een eikenhouten kast, mangohouten kapstok, kastanje houten salontafel of een teakhouten kist, er zijn zoveel verschillende soorten hout, ontwerpen en afwerkingen dat iedereen houten meubels kan vinden die perfect past bij hun huis en stijl. Houten meubels zijn ook gemakkelijk op te knappen, gaan lang mee en zijn daarom ook goed te verkopen bij je lokale ambachtsman of tweedehands meubelzaak, als je toch besloot afscheid te nemen van je houten meubels.

houten salontafels

Unieke uitstraling

Elk houten meubelstuk heeft iets unieks. Ook al is het meubelstuk op dezelfde manier gemaakt en door dezelfde ambachtsman, toch zal elk exemplaar zijn eigen unieke karakter hebben door de verschillen in het patroon van het hout en de kleur. Meubels van materialen zoals staal of plastic missen deze uniekheid en voelen dan ook minder levendig en dynamisch. Hout is ook een duurzaam materiaal en wanneer verantwoordelijk gekapt niet slecht voor het milieu en gemakkelijk te recyclen.

Schilderen, lakken en zagen

Het is dus niet gek dat na honderden jaren, houten meubels nog steeds zo populair zijn. Wanneer je een plastic meubel koopt, kun je er niet veel aan veranderen zonder dat het zijn structurele kracht verliest, maar dit is een van de fantastische voordelen aan hout. Hout kun je bewerken, schilderen, lakken en toch zal het zijn kracht en uitstraling behouden. Waarom zou je nog voor iets anders kiezen?