Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Waarom moet je makelaars vergelijken?

Heb je besloten je huis te verkopen? Dan is makelaars vergelijken de eerstvolgende stap die jij moet zetten in dit proces! Er komt heel wat kijken bij de verkoop van een huis en zelf doe je dit in je leven niet al te vaak. Daardoor beschik je zelf niet over de nodige kennis om dit op de juiste manier aan te pakken. Makelaars vergelijken is belangrijk om een makelaarskantoor te vinden dat jou goed kan helpen. Niet ieder kantoor is even geschikt voor de verkoop van jouw woning of past even goed bij jou. Het is dan ook aan te raden je tijd te nemen voor een goede vergelijking!

Waarom makelaars vergelijken?

Veel mensen hebben het idee dat er niet zoveel verschil zit tussen de diverse makelaarskantoren die er zijn, maar dat is een misvatting. Er zit namelijk verschil tussen:

  • de diensten die ze leveren
  • het kostenplaatje
  • de ervaring binnen de regio en met verschillende soorten huizen

Dit zijn dan ook punten waarop je makelaars vergelijken gaat als je een goede keus wilt maken. Sommige makelaardijen bieden jou echt een totaalpakket. Zij zorgen ervoor dat er goede foto’s van jouw huis genomen worden, ze geven jou tips over dingen die je zou kunnen veranderen om een hogere prijs voor je woning te krijgen en zijn er gegadigden voor je pand, dan leiden zij deze rond. Als je de kostenplaatjes van makelaars vergelijken gaat, dan is het daarom van belang om niet alleen maar te kijken naar het totaalbedrag, maar ook naar wat je daarvoor krijgt. Biedt de makelaar voor dat bedrag echt een totaalpakket, of is het aanbod aan diensten heel beperkt? En denk dan ook na over wat jij belangrijk vindt. Heb je echt al die diensten van het makelaarskantoor nodig of kun jij bepaalde dingen ook zelf doen om eventueel kosten te besparen? Als je op deze manier makelaars vergelijken gaat, zul je zeker een kantoor vinden dat goed bij jou past.

Eenvoudig offertes aanvragen

Nu is het zo dat makelaars vergelijken nog niet zo eenvoudig is. Hun tarieven vind je niet altijd op hun websites en ook hebben ze daar niet altijd vermeld staan welke diensten wel of niet bij hun standaard pakketten inbegrepen zitten. Om echt een goede vergelijking te kunnen maken, is het daarom belangrijk om offertes op te vragen. Maar wil je meerdere makelaars vergelijken, en dat is wel nodig om het kantoor te vinden dat voor jou het meest geschikt is, dan kan dit dus heel veel werk zijn. Je moet dan ieder kantoor een voor een benaderen en jouw gegevens aan doorgeven. Klinkt dit als teveel werk? Kijk dan eens op verkoopmakelaaroffertes.nl! Zij maken deze klus namelijk een heel stuk eenvoudiger. Zij kunnen namelijk voor jou offertes opvragen bij verschillende makelaarskantoren bij jou in de buurt. Je hoeft dan maar één keer al jouw gegevens en wensen in te vullen op hun site en je krijgt dan al snel verschillende offertes in jouw mailbox. Uiteraard geheel gratis en vrijblijvend. Wil jij makelaars vergelijken, dan is verkoopmakelaaroffertes.nl dus een goed startpunt!