Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Waarvoor wordt betonplex gebruikt?

betonplex

Betonplex of betonplexplaten: misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien klinkt de term je helemaal nieuwe in de oren. Wat is dit precies voor soort bouwmateriaal? Waarvoor worden betonplexplaten vandaag de dag gebruikt? En welke voordelen hebben deze platen?

Betonplex? Dit is het!

Betonplexplaten zijn speciale bouwplaten met als afwerking een epoxylaag. Deze laag dekt het hout eronder goed af, zodat het niet verder bewerkt hoeft te worden. De epoxylaag die op het plaatmateriaal zit is waterdicht, hard en slijtvast. De reden dat de platen betonplexplaten worden genoemd, heeft te maken met het doel en gebruik van deze platen. Daarover kun je hieronder meer lezen.

Platen die gebruikt worden om betonnen constructies te maken

betonplex

Vanwege de gladde en waterdichte epoxylaag wordt betonplex voornamelijk gebruikt om bekistingen mee te maken voor constructies waarbij er beton gestort wordt. Na het storten van het beton is het eenvoudig om de bekisting weg te halen, doordat er een gladde epoxylaag gebruikt is. Maar beton storten is via en betonplexbekisting is niet de enige toepassing van dit materiaal. Betonplexplaten kunnen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld zolders of opberghokken mee af te timmeren, en veder ook om hondenhokken te maken, voor aanhangwagens en vrachtwagens, glijbanen en ook voor het maken van stijlvolle moderne meubels. Betonplexplaten zij dus multi-inzetbaar in de bouwsector, transportsector en de meubelmakerij.

Luxueus, sterk en waterdicht

Een van de interessantste kenmerken van betonplexplaten is dat ze er luxueus uitzien door hun gladde oppervlakte, maar ook sterk en waterdicht zijn. Daarom kun je ze ook goed buiten gebruiken, bijvoorbeeld om een mooi konijnenhok of een hondenhok van te maken of te gebruiken voor een buitenglijbaan voor je kids.

Goed bestand tegen uv-stralen en zonlicht

Betonplexplaten zijn ongevoelig voor zonlicht en uv-straling. Ze verkleuren niet en blijven stevig en waterdicht, ook bij hogere temperaturen. Ook dit maakt betonplexplaten tot een ideaal bouwmateriaal.

De mogelijkheden: er zijn diverse betonplexplaten

Ten slotte: het mooi van betonplexplaten is dat er variatie is. Zo kun je kiezen voor multiplexplaten, spaanplaten of voor platen met een speciale antisliplaag. Ook qua diktes en breedtes is er veel mogelijk. Dus laat je verrassen door alle opties!