Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Walnoten van je eigen boom

japanse sierkers

Er zijn veel verschillende soorten walnotenboom te krijgen. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken qua noot. De een groeit sneller, de ander geeft grotere noten. Wel zijn walnotenbomen altijd heel groot, dat is dus een goeie om rekening mee te houden. Gelukkig hoef je walnoten niet te plukken. Wanneer ze rijp zijn vallen ze vanzelf. Dat scheelt weer in de boom klimmen. Je kunt ze direct uit de boom eten of ze drogen zodat ze heel lang bewaard kunnen worden. Walnoten zijn meestal rijp in het najaar, dus dat is het moment om extra vaak langs je walnotenboom te lopen.

Diepe boomwortels

Bomen kunnen erg diep in de grond wortelen. Soms zie je ook wel eens dat wortels het wegdek omhoog duwen, dat is minder gunstig. Dit zorgt namelijk voor een hobbelig wegdek of een wegdek met scheuren. Bomen hebben altijd een groot wortel netwerk zodat ze ook in mindere tijden aan genoeg voedingsstoffen kunnen komen. Zonder voedingsstoffen zal een boom minder snel groeien of zelfs doodgaan. Wanneer bomen een goed stevig wortel netwerk hebben en op een heuvel staan kunnen de wortels helpen om de grond op zijn plaats te houden. Wanneer het dan hard regent kan de grond niet wegschuiven.

Een parasolboom in je tuin

Dakplataan kan veel schaduw geven in je tuin. De boom heeft grote bladeren en kan in de felle zon goed groeien. Een dakboom zoals dakplataan heet ook wel een parasolboom omdat hij zoveel schaduw geeft. Schaduw kan op een warme zomerdag heel fijn zijn om even te ontsnappen aan de felle zonnestralen. Sommige mensen kiezen voor een luifel om schaduw te creëren. Maar het kan ook op een natuurlijke manier, door een of meerdere dakbomen te plaatsen. Dakbomen moet je goed snoeien zodat ze weer genoeg kracht krijgen om terug te groeien. Maar het is beter om een dakboom niet te ver terug te snoeien wanneer deze in volle groei is.