Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Wanneer komt een hoogwerker van pas?

hoogwerker

Moet je ergens een klusje op hoogte verrichten, maar wil je dit wel op de meest veilige manier voor elkaar krijgen? Kijk dan naar de mogelijkheden om een hoogwerker te huren. Er zijn diverse situaties waarbij een hoogwerker goed van pas kan komen. Hieronder meer informatie over wanneer een hoogwerker van pas kan komen. 

Wanneer een hoogwerker gebruiken?

Een hoogwerker gebruik je vooral wanneer je veilig op hoogte wilt kunnen werken, denk hierbij bijvoorbeeld aan het installeren van een machine of het repareren van probleem op een hoog gebouw. Ook een glazenwasser maakt geregeld gebruik van een hoogwerker bij het ramen lappen van een flat of appartementencomplex. In de hoogwerker kun je staan in een soort bak, waar je je vaak ook nog aan kunt zekeren door middel van een veiligheidsharnas. Hierdoor kan er dus niks gebeuren en kun je niet naar beneden vallen als je je evenwicht verliest of als je per ongeluk mis stapt. In het bakje van de hoogwerker bevindt zich vaak ook het bedieningspaneel, waarmee je de hoogwerker omhoog en omlaag kunt laten gaan en de hoogwerker soms zelf kunt laten rijden. Er zijn diverse soorten hoogwerkers met elk hun eigen specificaties.

Telescoophoogwerker

Een telescoophoogwerker wordt vaak gebruikt door de glazenwasser, voor werkzaamheden op hoogte of als er een reparatie voltooid moet worden op een plek in de hoogte die moeilijker bereikbaar is. Dit komt door de uitschuifbare mast, waardoor je makkelijker kunt manoeuvreren richting moeilijk bereikbare plekken. 

Autohoogwerker

Net als een aanhanghoogwerker is een autohoogwerker uitermate geschikt om te gebruiken voor meerdere klussen op hoogte in één dag. Je kan deze hoogwerker zeer eenvoudig verplaatsen van de ene locatie naar de andere locatie. 

Spinhoogwerker

Deze spinhoogwerkers zijn erg populair omdat ze eenvoudig gebruikt kunnen worden voor klussen binnen en buiten. Deze hoogwerker heeft vaak een onderstel met rupsbanden en kan zich dus ook goed verplaatsen over moeilijke ondergronden zoals zacht zand. 

Aanhangerhoogwerker 

Een aanhangerhoogwerker kan makkelijk verplaatst worden van de ene naar de andere locatie op een aanhanger achter een werkbus of grote auto. Zo kun je dus eenvoudig verschillende klussen in korte tijd combineren.