Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Wat houdt een bouwkundige keuring in?

Je verblijft al een poosje in je woning en je merkt dat er verschillende onderdelen van het huis aan vervanging toe zijn. Je wilt er iets aan doen, maar je tast nog in het duister wat er allemaal gedaan moet worden. Het beste wat je in zo een geval kunt doen is om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Dit zal je een duidelijk beeld geven over wat er allemaal vervangen moet worden. In dit artikel vertellen we je wat een bouwkundige keuring is en hoe de bouwkundige keuring kosten zich verhouden. 

Een bouwkundige keuring

Aan de naamgeving kun je min of meer al afleiden wat een bouwkundige keuring is. Het gaat om een gebouw die in bouwtechnische zin gekeurd moet worden. Als er een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd rolt er een rapport eruit waarin de bouwkundige staat van de verschillende onderdelen van het huis worden beschreven. De bouwkundige keuring kosten omvat al deze componenten. Een bouwkundige keuring kan ook ervoor zorgen dat je in een keer weet wat de verschillende herstelkosten zijn aan je woning. Het is zeker goed om te weten wat de bouwkundige staat is van je woning omdat het op lang termijn kostenbesparend werkt. 

Wanneer heb je een bouwkundige keuring nodig?

Zoals in de inleiding al min of meer is aangegeven, heb je een bouwkundige keuring nodig als je meer wil weten over de bouwkundige staat van een gebouw. In bepaalde gevallen is het wel verplicht gesteld om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een hypotheek met Nationale hypotheek garantie. Indien het verplicht is gesteld om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, moet je eerst wel weten wat de bouwkundige keuring kosten zijn. Hiervoor zijn er verschillende bedrijven die je kunt raadplegen. In de meeste gevallen kun je online de verschillende tarieven bekijken van de verschillende bedrijven.