Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Wat komt er kijken bij het kopen van een extra groot bed

Een extra groot bed, ook wel een king- of queen size bed. Fantastisch, maar er komt wel wat bij kijken. Het is niet mogelijk om zomaar voor een extra groot bed te gaan en er automatisch vanuit te gaan dat het allemaal oké is. Zo is het handiger om bij zo’n groot bed een Lits-jumeaux dekbed te kiezen in plaats van een normaal tweepersoons dekbed. Hieronder staat alles weergeven wat verstandig is bij het kopen van een extra groot bed.

Het formaat is overal belangrijk

Allereerst moet u de slaapkamer opmeten om te kijken of een extra groot bed eigenlijk wel past. Zo is het niet altijd even mooi om een queensize bed in een wat kleinere kamer te hebben, terwijl het enorm mooi staat in een grote slaapkamer. Daarbij komt ook nog kijken wat voor dekbed u moet kopen. Het is niet altijd mooi om een dekbed te hebben die net zo breed is als het bed zelf. Hier komt een lits-jumeaux dekbed in beeld: deze dekbedden zijn langer en breder dan gebruikelijk, waardoor het makkelijk over de rand van het bed heen komt te hangen. Naast het dekbed zelf is het ook handig om op zoek te gaan naar de juiste hoezen ervoor. Niet alle dekbedovertrekken zijn in deze grote formaten gegeven, waardoor het van belang is om extra goed op te letten.

Het online bestellen van een (dek)bed

Het is vaak net wat makkelijker om een dekbed online te bestellen, omdat het soms niet haalbaar is om fysiek naar de winkel te gaan. Let hierbij dan op de grootte, dikte en soort vulling bij een dekbed. Het is natuurlijk niet prettig om de verkeerde keuze te maken. In de productbeschrijving staat alles uitvoerig beschreven, wat het gemakkelijker maakt om de juiste dekbed uit te kiezen.