Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Wat mag er niet ontbreken in je tuin, om er zoveel mogelijk van te genieten?

infrarood heater

Wanneer je een schitterende tuin of patio hebt, zul je er waarschijnlijk veel gebruik van willen maken. Helaas is Nederland niet een van die landen waar constant een warm klimaat heerst. Een tuin vraagt tijd en onderhoud, dus dan wil je er ook optimaal van genieten. Dit betekent dat na de zomer, zodra het frisser gaat worden, het genieten van de tuin je plotseling ontnomen wordt.

Dan is een infrarood heater de ultieme oplossing om toch lekker buiten in de tuin of op de patio te genieten. Er zijn van die momenten dat het te fris is om in de tuin te zitten bij mooi helder weer. Het mooiste plekje van het huis waar je niet in kan zitten is een gemiste kans. Gasten of familie zijn dan verplicht om binnen te blijven, omdat bepaalde gedeelten niet verwarmt zijn.

infrarood heater

Verhoog het woongenot door terrasverwarming

De oplossing is simpel, door één of meerdere infrarood heaters kun je ervoor zorgen dat bepaalde ruimtes buiten verwarmd blijven tot een aangename temperatuur, die geschikt voor is personen en materialen. Infraroodstralers zijn in dit soort situaties een uitkomst, omdat ze eveneens voor een comfortabele sfeer zorgen.

Het verwarmen van open ruimtes kan lastig zijn. Er zijn verschillende opties om te verwarmen. Sommigen kiezen voor een vuurkorf in de tuin. Lijkt voor het moment leuk, maar levert een hoop rotzooi waar ook de buren van meegenieten. Of de bekende patio gas heater, een behoorlijk standaard met gasfles en waar je verplicht bent een reserve-gasfles te hebben. Dit soort buitenverwarming is in de praktijk een stuk omslachtiger.

Laag onderhoud, 100% efficiëntie

Een infrarood heater vereist elektriciteit in plaats van gas of hout en voor de rest hebben ze geen jaarlijkse onderhoudsbeurten of controles nodig. Dit soort verwarming is vrijwel onderhoudsvrij, op af en toe even afstoffen na. Infraroodstralers hebben het voordeel dat de warmte niet verloren gaat door wind, wat wel het geval is met andere vormen van verwarming.

De energie die infrarood verwarming afgeeft zet de warmte pas om, als deze de vloer en objecten op de grond raakt. Waarna de warmte vervolgens wordt opgeslagen om daarna af te geven aan de omgevingslucht. Je krijgt hierdoor een beter energieverbruik, omdat infraroodstralers tot 50% of meer besparen vergeleken met andere verwarmingssystemen. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en kies voor infraroodverwarming.