Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Welke tegel past bij jou?

Ben je op zoek naar een mooie tegel voor bij jou in huis? Dan heb je geluk, want het aanbod in tegels is op dit moment echt groter dan ooit. Het moet dus niet moeilijk zijn om een leuke variant te vinden die past bij jouw stijl en je huidige interieur. Of je nu een nieuwe woning aan het inrichten bent of je oude wilt opknappen, een mooie tegel uitzoeken is hartstikke leuk werk. Als eerste is het belangrijk dat je stilstaat bij welke sfeer je wilt dat de ruimte uitstraalt. Wil je bijvoorbeeld een super strak, minimalistisch interieur? Dan kun je het beste kiezen voor een tegel met een betonlook effect. Daar zit een fotografische print op met een betonlook, die haast niet van echt te onderscheiden is.

Betonlook tegels in welk formaat?

Een tegel met een betonlook is verkrijgbaar in allerlei verschillende formaten. De meest bekende is waarschijnlijk die van ongeveer 60 bij 60 cm. Dit is namelijk een type tegel dat men doorgaans in zeer groot formaat aanschaft. De reden daarvoor is dat een echte betonvloer geen naden heeft. Als je dus hele kleine tegels met deze print kiest dan zie je overal naden, en ziet de betonlook vloer er lang niet zo realistisch uit als met hele grote tegels. Hoe groter dus de tegel met betonlook is, hoe realistischer de vloer eruit ziet en hoe mooier het effect. Houd daar dus rekening mee als je een tegel wilt uitzoeken, want het formaat ervan is zeker van belang voor de uitstraling. Bij tegels met een ander type print geldt ook dat je voor een bepaald formaat moet kiezen. Denk maar eens aan een tegel met houtprint. Deze zijn juist vrijwel enkel verkrijgbaar in hele lange, smalle exemplaren. Zo lijken ze immers het meest op een echte houten vloer.

Tegels met houtlook

Vind je zo’n tegel met betonlook hartstikke mooi, maar wil je liever een warmere uitstraling in je huis? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een tegel met houtlook. Dit soort tegels zijn in ontzettend veel verschillende kleuren en prints verkrijgbaar. Kies jij voor een donkere houtsoort met veel noesten en nerven? Of heb je liever een lichte kleur, zoals eiken of berken? Net zoals dat hout verkrijgbaar is in veel verschillende varianten is ook een houtlook tegel in al deze tinten verkrijgbaar. Kies er een die je goed vindt passen bij jouw interieurstijl, en laat hem door de experts leggen voor het beste resultaat.

Kun je tegels ook zelf leggen?

Veel mensen vragen zich af of ze hun nieuwe tegels ook zelf kunnen leggen, maar dat is echt moeilijker dan het lijkt. Zeker als het een hele grote tegel betreft wordt het lastig. Deze moeten namelijk absoluut volledig waterpas worden gelegd, en dat is heel moeilijk met grote tegels. Hele kleine exemplaren zou je misschien zelf kunnen leggen. Het is dan namelijk makkelijker om elke tegel gelijk aan de vorige leggen. Hoe groter de tegel echter, hoe moeilijker de klus. Huur daar dus een professional voor in, want het zou zonde zijn als je je nieuwe tegelvloer verpest doordat jij zo nodig geld wilde besparen!