Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Welke vlaggenmast kies ik voor mijn bedrijf?

Als bedrijf wil je een zo goed mogelijke naamsbekendheid hebben én wil je dat je klanten je meteen kunnen lokaliseren. Met één of meerdere vlaggen voor de deur of op het erf van je bedrijf, herkennen je klanten je bedrijf van ver en weten ze meteen waar ze moeten zijn. Zo verkrijg je als bedrijf betere klantenservice, gewoon met een simpele vlag. Op verschillende online websites zoals bijvoorbeeld www.vlaggenmasten.nl kan je makkelijk vlaggen naar keuze vinden. Echter, er bestaan verschillende vlaggenmasten. Hieronder leggen we je de verschillen uit en welke mast het best bij jou past.

De verschillende vlaggenmasten

Er bestaan twee verschillende vlaggenmasten. De conische en de cilindrische. De conische vlaggenmast is onderaan breder dan bovenaan en vormt zo een soort lange kegel. Deze mast is klassiek van uitstraling en is dus uitermate geschikt voor reguliere vlaggen. Met reguliere vlaggen bedoelen we vlaggen voor een woonhuis, een hotel of in een haven. Meestal eerder bedoeld voor formelere vlaggen van bedrijven. Hiernaast bestaat er de cilindrische vlaggenmast. Deze vlaggenmast is langwerpig en recht. Hierdoor is deze uitermate geschikt om baniervlaggen te hijsen. Deze vlaggen hebben een wapenschild of de driekleuren van een land op hen afgebeeld. 

Welke vlaggenmast kies ik?

Voor een bedrijf is een conische vlaggenmast dus meer geschikt. Deze is iets minder formeel en clasht niet met de vlaggenmast die eerder gebruikt wordt voor vlaggen van landen of entiteiten. Met een conische mast heb je ook minder de nood om diep in de grond te graven zodat deze vlaggenmast stevig vast zit. Je bedekt ook nog eens meer grond waardoor deze steviger op de grond vaststaat én zo toon je de belangrijkheid van de vlag ook. Een vlaggenmast houdt dus veel meer in dan je denkt. Daarom is het dus belangrijk hier goed over na te denken voordat je de eerste de beste kiest.