Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Wil je antikraak wonen? Gebruik deze tips

kunst klimop

In de huizenmarkt in Nederland, die al jaren oververhit is, wordt het steeds moeilijker om een geschikte huurwoning te vinden. Om die reden vinden mensen steeds meer alternatieve woonvormen, zoals antikraak wonen, bijvoorbeeld via huurflits.nl/antikraak.

Wat is antikraak wonen eigenlijk?

Antikraak wonen doe je om leegstaande gebouwen te beheren. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat krakers, inbrekers en andere ongewenste gasten het pand wat jij beheert niet binnendringen. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen, is leven zoals je dat normaal ook zou doen. Op die manier zien de eerder genoemde ongewenste gasten dat dit pand niet te kraken is. Het gaat hierbij in de regel om gebouwen die gesloopt worden of een nieuwe bestemming krijgen. Daardoor kun je in een antikraakpand slechts tijdelijk wonen. Dat kan variëren van een paar maanden tot meerdere jaren. 

Zo vind je snel een antikraak woning

Een antikraak woning vinden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Als je interesse hebt in deze woonvorm, is het vooral belangrijk dat je proactief bent. Voor een actueel aanbod, klik hier. Zie je een woning die je bevalt ertussen zitten? Meld je online aan. Tip! Zorg er ook voor dat je jouw aanmelding nabelt. Dan heb je echt een streepje voor, weet ik uit persoonlijke ervaring. Soms kun je direct aan de telefoon iets regelen. Maak hierbij vooral duidelijk dat je flexibel bent, en dat je interesse hebt in meerdere gebouwen. Dat maakt het voor de organisatie die het leegstaande pand beheert een stuk makkelijker om jou te plaatsen.

Voorkom grote inveseringen in je inboedel

Als je kiest voor een antikraak woning, kan het zo zijn dat je binnen een korte tijd weer moet vertrekken. Meestal krijg je wel een paar maanden van tevoren bericht dat je eruit moet, maar dit kan ook slechts enkele weken zijn. Daarom is het niet verstandig om dure spullen in dit huis te zetten. Kijk voor je inboedel gewoon naar tweedehands spullen op bijvoorbeeld Marktplaats en Facebook Marketplace. Vaak kun je daar meubels en andere spullen voor je inboedel gratis, of tegen een hele lage prijs komen ophalen. Doe daar je voordeel mee.

Maak er een thuis van

Het is niet makkelijk om een plek echt eigen te maken, zeker als je er maar tijdelijk blijft. Toch is dit wel een doel wat je naar mijn mening zou moeten nastreven. Met wat kunst, posters of andere zaken die echt van jou zijn, kun je je woonruimte omtoveren tot jouw echte thuis, zonder dat je dat heel veel extra verhuiswerk oplevert.

Website: https://www.mijn-verbouwing.nl/