Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

De stad uit, de natuur in

Het wordt steeds maar normaler, maar ook voordeliger, om in een stad te wonen. Steden zijn dan ook exponentieel gegroeid: ze hebben zich ontpopt tot ontzettend drukke, dichtbebouwde metropolen. Vreemd genoeg zien we dan ook vaker en vaker dat men als reactie op deze ontwikkeling graag juist wilt vertrekken uit de stad. Zo zijn er héél wat mensen die dromen van een rustiger leven op het platteland. Het ontvluchten van het chaotisch stedelijk leven is iets wat op zekere leeftijd iedereen zo nu en dan te binnen schiet. Een boerderijwoning met een tuin en terrasje op de boerenbuiten wordt op die manier al snel als idyllisch gezien, en dat met goede reden.

Een sterke aantrekkingskracht voor eender wie

Jongvolwassenen trekken graag naar het platteland in anticipatie van een eerste of tweede kind. Een huis met wat extra ruimte voor een kinderkamer of twee, een washok of een speelzolder is dan ook ideaal voor deze kleine deugnieten. Een tuin is natuurlijk ook fantastisch voor hun, maar is ook ontzettend fijn op latere leeftijd. Of je nu een barbecue wilt geven of een dagje in de zon wilt liggen, met wat extra ruimte en privacy kun je héél wat. Verhuizen naar het platteland is dus een geweldig alternatief voor zij die wel wat ruimte, rust of natuur kunnen gebruiken.

Het beste van twee werelden

Naar het platteland verhuizen biedt dus een overvloed aan voordelen, maar het blijft een grote verandering. Gelukkig betekent een verhuis als deze niet dat je jezelf compleet afzondert van je leven in de stad. Zo immens groot is Nederland nu ook weer niet. Het betekent daarentegen wel dat je na een lange werkdag of een tripje naar de stad thuis kunt komen in een kalm en knus huis. In een boerderijwoning vind je dus het beste van twee werelden, al is het natuurlijk begrijpelijk dat verhuizen op het eerste gezicht een drastische verandering lijkt te zijn.