Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Ventilatiekanalen in de akkerbouw

Voor de akkerbouw worden allerlei verschillende apparaten en materialen gebruikt. Voor het ventileren van sommige akkerbouwproducten zijn er speciale ventilatiekanalen. Dit is een soort halfronde buis met allerlei gaatjes er in waardoor geventileerd wordt. Producten waarvoor deze ventilatie gebruikt wordt zijn bijvoorbeeld wortelen, uien en aardappelen. Wat de kanalen precies doen? Dat is eigenlijk redelijk simpel, maar ze zijn een enorm belangrijk onderdeel van het ventilatiesysteem. Door de kanalen stroomt lucht en ze verdelen de lucht gelijkmatig tussen de gewassen. Dit is wel zo belangrijk, want zo groeit alles goed. Ventilatiekanalen zijn dus een essentieel onderdeel in de akkerbouw. Ze kunnen makkelijk aangelegd worden en de voordelen zijn groot. Alle gewassen kunnen zo beter groeien en krijgen allemaal evenveel lucht. Zo groeien ze geleidelijk en daarom is een ventilatiekanaal toch wel belangrijk. 

Een ventilatiekanaal

Er zijn veel verschillende ventilatiekanalen, maar die voor de akkerbouw zijn eigenlijk altijd wel halfrond en gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal. In de buis zitten allerlei kleine gaatjes die de lucht hierdoor gelijkmatig verdelen over de producten. Dit kan zijn bij wortelen, kolen, aardappelen en allerlei andere gewassen. De ventilatiekanalen van gegalvaniseerd plaatstaal hebben een lange levensduur, zijn vriendelijk voor de producten en ook nog eens makkelijk te plaatsen. Dat zijn wel fijne voordelen. Op de akkers kan wel een ventilatiekanaal worden aangelegd van wel 30 meter lang. Dan kan er dus over 30 meter lucht verdeeld worden tussen gewassen. Zo krijgen alle gewassen allemaal genoeg lucht en groeien ze beter. De voordelen op een rijtje:

  • Uitstekende luchtverdeling
  • Product vriendelijk
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Gegarandeerd lange levensduur

Essentieel onderdeel

Ventilatiekanalen zijn er dus om lucht te verdelen tussen de gewassen. Lucht houdt ons in leven en dus ook gewassen. Om de lucht gelijkmatig te verdelen is dus erg belangrijk, en dat doet een ventilatiekanaal. Ze verdelen de lucht gelijkmatig door de kleine gaatjes in de halfronde buis. Het is een essentieel onderdeel voor de akkerbouw. Het verdeeld de lucht en het zorgt dus voor het juiste klimaat en de juiste luchtvochtigheidsgraad voor de gewassen die verbouwd worden op de akker. Als dit allemaal precies goed gaat, dan zijn de gewassen ook nog eens beter en langer houdbaar. Het is niet makkelijk om gewassen goed te verbouwen op akkers, maar ventilatiekanalen maken het eigenlijk wel simpeler. 

Ventilatiekanalen bestellen

Ventilatiekanalen zijn makkelijk te bestellen. Zo kun je binnenkort ook tussen jouw gewassen de lucht goed verdelen. Het is een belangrijk onderdeel in de akkerbouw en is eigenlijk onmisbaar als je je gewassen gelijkmatig en goed wil laten groeien. De levensduur wordt langer van de gewassen en ze krijgen allemaal evenveel lucht. Er zijn diverse ventilatiekanalen te bestellen, dus heb je moeite met de juiste kiezen? Dan kunnen medewerkers altijd helpen met het besluiten van welke het juiste kanaal is. Zo vind je altijd waar je naar op zoek bent. Ventilatiekanalen bestellen voor jouw akkerbouwbedrijf kan vandaag nog. En zo heb jij over een tijdje betere en langer houdbare gewassen, enkel doordat de lucht goed verdeeld wordt door de kanalen!