Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Verschillende soorten vogelkooi!

vogelkooi

Jij hebt sinds kort een hele mooie vogel en die verdient natuurlijk ook een mooi plekje in huis. Nu kan het wel zo zijn dat jij niet weet wat voor een kooi jij moet gaan kopen voor de vogel. Dat is ook niet zo gek, want er zijn een heleboel verschillende soorten kooien die jij kunt kopen. Natuurlijk moet je er wel een kiezen die goed in huis past. Een vogelkooi is dan ook niet iets wat jij zomaar aanschaft. Ze komen in een hoop verschillende soorten maten. Neem dan ook rustig de tijd om een kooi te kopen. Ze zijn niet altijd goedkoop namelijk.

vogelkooi

Voliere

Als jij een vogel buiten wilt gaan houden dan moet je daar ook een speciale kooi voor hebben. Je kunt natuurlijk een gewone kooi buiten neerzetten, maar dit is vaak minder mooi en zonde van de kooi. Een gewone kooi is namelijk bedoeld om binnen neer te zetten. In plaats daarvan kun jij beter een voliere buiten neerzetten. Dit is dan ook een vogelkooi die er voor is bedoeld om buiten te staan. Sommige mensen bouwen deze dan ook zelf en dat kan een goede optie zijn. Dan moet je er wel de tijd en moeite voor hebben natuurlijk.

Reizen

Als jij gaat reizen en je wilt jouw vogel graag meenemen dan kun je die niet los in de auto laten zitten. Het beste is natuurlijk om de vogel in een kooi te doen. Als je een grote kooi hebt dan kan dat best wel lastig zijn, want die past wellicht niet in de auto. Daarom moet jij een speciale reis vogelkooi hebben. Dit is een kleiner formaat kooi waar de vogel tijdelijk in kan verblijven. Het is dan ook gemakkelijk mee te nemen in de auto en komt ook in verschillende maten.