Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

De voordelen van een warmtepomp

pomp

Kies voor een warmtepomp in jouw nieuwe woning

Ga je een eigen huis bouwen? Dat is natuurlijk ontzettend leuk! En een beetje spannend. Vooraf heb je helemaal voor ogen hoe jouw droomhuis eruit moet komen te zien, maar gaat dit ook lukken? Er zijn veel beslissingen die je moet maken. Welke vloeren komen erin? Hoe werk je de wanden af? En hoe ga je jouw woning verwarmen? Dat kun je natuurlijk doen met een cv-ketel, maar steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen van een warmtepomp. In dit blog vertellen we je daar graag wat meer over, zodat jij weet waarom een warmtepomp een aanwinst is voor jouw nieuwe woning.

Beter voor het milieu

Toch wel het belangrijkste voordeel van een warmtepomp, is dat de warmtepomp veel beter voor het milieu is dan de cv-ketel. Een warmtepomp maakt namelijk gebruik van warme of koude buitenlucht en zet deze om in bruikbare energie om het water in huis op temperatuur te brengen. En de verwarmingsinstallatie. De CO2-uitstoot is in dit geval een stuk lager. Dit is heel wat minder milieubelastend!

Gasrekening schiet omlaag

Als je jouw woning gaat verwarmen door middel van gas, gaat dit je flink wat geld kosten. Zeker met de gasprijzen van tegenwoordig. Het zal jou ook niet ontgaan zijn, dat deze fors gestegen zijn. Ook voor jouw eigen portemonnee is het fijn om over te stappen op een warmtepomp, want de gasrekening zal hierdoor snel omlaag gaan. Zo houd je meer geld over voor leuke dingen. Of om jouw nieuwe woning verder in te richten naar wens.

Een huis wordt meer waard

Ook al heb je jouw droomhuis straks af, het kan dat je na een aantal jaar toch liever naar een andere woning wilt verhuizen. Als je een warmtepomp in jouw woning hebt laten plaatsen, kan jouw woning je meer geld opleveren. Want een warmtepomp zorgt voor een beter energielabel en daardoor voor een waardevermeerdering van jouw huis. Wil je ook graag een nieuw plafond laten aanbrengen? Klik dan hier voor meer informatie.